Cheesecake fără coacere – un desert super delicios ce se topește în gură!

mai 15, 2019

Cum cheesecake-ul este un desert preferat de toți, ne-am gândit să vă mai prezentăm încă o rețetă de cheesecake fără coacere. Acest cheesecake este foarte ușor de preparat și este absolut demențial de gustos.

Ingredients for Blat

220 g Biscuiți din cacao
100 g Unt

Ingredients for Cremă

400 g Cremă de brînză
100 g Zahăr pudră
250 g Ciocolată neagră 55%
100 ml Frișcă lichidă 33%

Ingredients for Ganache

90 ml Frișcă lichidă 33%
80 g Ciocolată neagră 55%

Ingredients for Decor

1 linguriță Cacao
80 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Puneți biscuiții într-un robot de bucătărie și îi fărâmițați bine, apoi puneți-i într-un bol și îi amestecați cu untul topit. Puneți amestecul de biscuiți sfărâmați într-o tavă cu diametrul (20 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine. Dați la rece pentru 10 minute.
  2. Între timp preparați crema: Tocați ciocolata neagră mărunt și o topiți în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute, cu intervale de 5 secunde (sau o topiți la baia de aburi). Într-un bol mixați crema de brânză cu zahărul pudră, apoi adăugați ciocolata topită. Mixați continuu timp de 1-2 minute, până obțineți o cremă pufoasă și aerată.
  3. Într-un bol bateți frișca rece până devine fermă. Adăugați frișca bătută la crema de brânză cu ciocolată și amestecați bine cu spatula. Turnați crema obținută peste stratul de biscuiți și dați cheesecake-ul la rece pentru 5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  4. Preparați ganache: turnați frișca lichidă fierbinte într-un bol și adăugați ciocolata neagră mărunțită. Lăsați 1-2 minute și amestecați până ganache-ul este neted.
  5. Lăsați ganache-ul să se răcească puțin și turnați peste cheesecake, nivelați și dați-l la rece pentru 2 ore (sau la congelator pentru 20 de minute).
  6. Scoateți cheesecake-ul din tavă și-l puneți pe un platou. Tăiați cheesecake-ul în 8 felii egale, presărați-l cu cacao neagră și puneți pe fiecare felie câte o bucată de ciocolată neagră.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments