Cheesecake de iaurt cu lămâie- cel mai fin și delicios cheesecake fără coacere!

martie 1, 2018

Cheesecake-ul de iaurt cu lămâie este un desert răcoritor și foarte delicios. Se prepară foarte ușor, mai ales că nu ai nevoie de rolă. La acest tort tot ce trebuie să faci doar jeleu, crema și într-o oră ai cel mai gustos tort pe care l-ai mâncat vreodată. Copiii cu siguranță că vor aprecia acest desert sănătos.

Ingredients

200 g Biscuiți
100 g Unt
300 g Iaurt grecesc
250 g Frișcă
200 g Cremă de brînză
170 g Zahăr
130 ml Suc de lămâie
100 g Gelatină
100 ml Apă
100 ml Suc de portocale
15 g Amidon
1 bucată Lămâie

Instructions

  1. Mărunțiții biscuiții cu un făcăleț, apoi îi puneți într-un bol și îi amestecați cu untul topit. Puneți amestecul de biscuiți într-o formă detașabilă (diametrul 22 cm), apăsați cu lingura și nivelați bine.
  2. Într-un bol bateți frișca până devine fermă. În alt bol puneți iaurtul, crema de brânză, 100 g de zahăr și mixați bine, apoi adăugați treptat frișca bătută și mixați până se încorporează toată.
  3. Stoarceți zeama de la o lămâie, dezhidratați gelatina în apă rece. Într-o crăticioară mică puneți zeama de lămâie si gelatina, și lăsați la foc mic până se dizolvă. Puneți amestecul în bolul cu cremă de brânză și amestecați foarte bine. Turnați crema obținută peste blatul de biscuiți, nivelați bine și dați la frigider pentru 3 ore.
  4. Între timp preparați jeleul: Într-o crăticioară puneți 100 ml suc de lămâie, sucul de portocale, 70 g de zahăr și amidonul, amestecați bine cu telul. Puneți la foc mic și amestecați în continuu până se îngroașă, circa 5 minute. Lăsați puțin să se răcească, amestecând în continuu, apoi turnați peste cheesecake-ul întărit. Dați la frigider încă 30 de minute, până se întărește jeleul. Înainte de a servi scoateți cheesecake-ul din forma și decorați-l cu felii de lămâie.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments