Cheesecake cu vișine și coacăză – un desert gingaș, proaspăt și aromat!

Preparation time
80 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
7 people
Meal course
Desert
Posted on
200,00 g
Biscuiți
50,00 g
Zahăr
110,00 g
Unt topit
1,00 kg
Cremă de brînză
3,00 linguri
Făină
5,00 bucăți
Ouă
80,00 ml
Frișcă
1,00 lingură
Coajă de lămâie
1,00 linguriță
Esență de vanilie
350,00 g
Zahăr pudră
100,00 g
Vișine congelate
100,00 g
Coacăză congelată
3,00 linguri
Amidon de porumb
50,00 ml
Apă
Cheesecake cu vișine și coacăză – un desert gingaș, proaspăt și aromat!

Este un desert foarte delicat, aspectuos și cu o aromă încântătoare, care o să vă îmbogățească masa dvs de sărbătoare. Pe lângă faptul că este nemaipomenit de gustoasă , această prăjitură are un aspect de care o să îndrăgostiți de la prima vedere. Odată ce veți savura acest cheesecake, va rămâne în memorie pentru totdeauna.

  1. Mărunțiți biscuiții într-un robot de bucătărie și amestecați-i cu untul topit și 50 g. zahăr. Puneți biscuiții într-o tavă detașabilă (diametrul 24 cm) tapetată cu hârtie de copt, astfel încât să aveți bordurile de circa 2 cm și dați tava în frigider pentru 15 minute.
  2. Într-un bol mixați crema de brânză cu făina, apoi treptat încorporați și 250 g. zahăr pudră. Adăugați ouăle pe rând, mixând după fiecare circa 30 de secunde. Încoporați esența de vanilie, coaja de lămâie rasă și frișca.
  3. Turnați amestecul obținut peste stratul de biscuiți și dați tava în cuptoul preîncălzit la temperatura de 170°C, timp de 40 de minute.
  4. Într-o cratiță puneți vișinele, coacăza, apa și lăsați să se gătească la foc mediu timp de 5-8 minute.
  5. Strecurați fructele de zeama pe care au lăsat-o. Cerneți 100 g. zahăr pudră peste zeama fructelor și amestecați cu un tel, apoi cerneți amidonul și amestecați rapid să nu se formeze cocoloașe.
  6. Fierbeți amestecul obținut la foc mic, amestecând în continuu, până capătă consistența unei budinci. Turnați budinca obținută peste fructe și amestecați atent. Puneți budinca de fructe peste stratul de brânză și nivelați-l.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*