Cheesecake cu mere și caramel- un desert cremos, fin și extrem de delicios!

februarie 27, 2018

Va prezentăm o rețetă inedită de cheesecake cu mere și caramel, este foarte ușor de preparat. Combinația dintre crema fină de brânză, mere, crusta crocantă și sosul de caramel este fantastică. Alintă-ți familia cu cel mai gustos cheesecake pregătit vreodată.

Ingredients

2 bucăți Mere
200 g Biscuiți
150 g Unt topit
1 linguriță Scorțișoară
8 linguri Zahăr brun
4 linguri Zahăr
400 g Cremă de brînză
3 linguri Amidon de porumb
0,5 linguriță Praf de ghimbir
6 linguri Fulgi de ovăz
3 linguri Făină
100 g Sos de caramel

Instructions

  1. Într-un bol adăugați biscuiții sfărâmați, 2 linguri zahăr brun, 100 g unt topit și amestecați bine. Puneți amestecul într-o tavă (diametrul 22cm), tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 5 minute.
  2. În alt bol puneți crema de brânză, 4 linguri zahăr brun, 4 linguri zahăr alb ½ linguriță praf de scorțișoară, praful de ghimbir, esența de vanilie și mixați bine timp de 2 minute. Lăsați deoparte.
  3. Separat într-un bol puneți ingredientele pentru crustă, fulgii de ovăz, făina, 2 linguri zahăr brun, ½ linguriță praf de scorțișoară, 50 g unt topit și amestecați bine.
  4. Peste blatul de biscuiți puneți crema și nivelați bine, apoi așezați frumos feliile de mere feliate și presărați cu amestecul de fulgi de ovăz. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Lăsați să se răcească complet, apoi decorați cu sosul de caramel.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments