Cheesecake cu mac și glazură de ciocolată – un desert gingaș și delicios ce se topește în gură!

Preparation time
80 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
mediu
Serves
6-7 people
Meal course
Desert
Posted on
100,00 g
Făină
1,00 lingură
Cacao
0,30 linguriță
Praf de copt
95,00 g
Unt
50,00 g
Smântână
700,00 g
Brânză de vaci
4,00 bucăți
Ouă
250,00 g
Zahăr
2,00 lingurițe
Coajă de lămâie
30,00 g
Amidon
120,00 g
Semințe de mac
100,00 g
Ciocolată neagră
40,00 ml
Lapte
Cheesecake cu mac și glazură de ciocolată – un desert gingaș și delicios ce se topește în gură!

Vă prezentăm o modalitate inedită de preparare a cheesecake-ului, care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Acest cheesecake este o prăjitură delicioasă, aspectuoasă, cu un gust impecabil și o aromă îmbătătoare. Datorită cantității de brânză considerabile, poate fi servit la micul dejun, pentru o doză maximă de proteine.

  1. Într-un bol amestecați făina cernută, cacao și praful de copt, apoi adăugați 25 g. zahăr, 40 g. unt, smântâna și frământați bine aluatul.
  2. Întindeți aluatul obținut într-o tavă detașabilă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Apoi cu ajutorul unei furculițe împungeți ușor toată suprafața aluatului și dați tava în cuptorul preîncăzlit la temperatura de 190°C, timp de 10 minute.
  3. Într-un bol bateți albușurile spumă, apoi treptat încorporați 100 g. zahăr și mixați, până obțineți o bezea densă.
  4. Într-o cratiță cu apă fiartă puneți macul și lăsați-l să fiarbă timp de 20 de minute, amestecând periodic. Strecurați macul de apă, apoi adăugați 25 g. zahăr și o lingură din bezeaua preparată mai devreme.
  5. Într-un bol mixați gălbenușurile cu 100 g. zahăr, apoi adăugați brânza de vaci, coaja de lămâie rasă, amidonul, 40 g. unt și mixați.
  6. Încorporați albușurile rămase și turnați 3/4 din compoziția obținută peste blat, formând o gaură mică în care adăugați amestecul de mac. Apoi adăugați restul compoziției de brânză și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°, timp de o oră.
  7. Topiți ciocolata amestecată cu laptele și 15 g. unt, într-un bol pe baie de aburi. Ungeți toată suprafața cheesecake-ului cu ciocolata topită și dați tava în frigider pentru 2-3 ore.
  8. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*