Cheesecake cu brânză de vaci și mac – o prăjitură delicioasă și foarte aspectuoasă!

mai 30, 2017

Încă o prăjitură într-o combinație care merită încercată și savurată alături de cei dragi. Cheesecake-ul este un desert ce conține un blat crocant, iar umplutura este din cremă fină de brânză de vaci și semințe de mac. Fără îndoială această rețetă va deveni una dintre preferatele voastre.

Ingredients

100 g Unt
200 g Zahăr
3 bucăți Ouă
1 linguriță Praf de copt
200 g Făină
500 g Brânză de vaci
120 g Semințe de mac
2 linguri Amidon de porumb

Instructions

  1. Într-un bol amestecați un ou, 50 g. zahăr și untul topit. În alt bol amestecați făina și praful de copt. Turnați peste făină amestecul din ou. Frământați aluatul. Întindeți aluatul cu făcălețul. Puneți fâșia de aluat pe o tavă de copt (diametrul 24 cm), tapetată cu hârtie de copt. Puneți tava în frigider pentru 30 minute.
  2. Într-un bol amestecați macul cu apă clocotită. Lăsați amestecul timp de 20 minute. Scurgeți macul printr-o sită eliminând excesul de apă.
  3. Mixați în robotul de bucătărie brânza de vac, adăugați amidonul de porumb, 150 g. zahăr, 2 ouă. Repartizați amestecul obținut în două 2 boluri, în unul din ele trebuie să fie mai mult cu aproximativ 150 g.. În bolul cu mai puțin amestec adăugați macul și amestecați.
  4. Scoateți blatul din frigider. Puneți pe rând, câte o lingură din fiecare amestec, începând cu centrul tavei. După ce finisați, trasați cu o scobitoare linii de la un capăt al tavei spre celălalt, astfel formând o formă asemănătoare pânzei de păianjen.
  5. Daţi prăjitura în cuptor la temperatura de 180°C timp de 60 minute.
  6. Savuraţi cu plăcere!

0 comments