Cheesecake bicolor, un desert exceptional pentru intreaga familie

septembrie 4, 2020

Cheesecake-ul bicolor este un desert absolut excepțional, care cu siguranță va fi îndrăgit de întreaga familie, dar mai ales de copii. Cu o umplutură atât de moale și cremoasă cu aromă de vanilie, care se sprijină pe un blat de biscuiți măcinați și unt, acest desert va fi un succes garantat. Nutella și ciocolata albă vor servi ca un adaos deosebit pentru cheesecake, care vor fi puse în spațiile special rezervate pentru acest lucru, astfel oferindu-i acestui desert fascinant un plus de savoare și delicatețe. 

Ingredients

10 bucăți Gălbenușuri de ou
500 ml Lapte
60 g Amidon de porumb
100 g Zahăr
1 linguriță Esență de vanilie
200 g Biscuiți
150 ml Unt topit
30 g Zahăr brun
150 g Nutella
150 g Ciocolată albă topită

Instructions

  1. Puneți 10 gălbenușuri de ou într-o cratiță, adăugați zahărul și esența de vanilie. Amestecați bine cu un tel și adăugați amidon de porumb. Adăugați laptele și amestecați bine cu un tel. Puneți cratița pe foc și amestecați. Lăsați pe foc până se îngroașă aluatul obținut și apoi luați.
  2. Puneți orez sau orice altceva în formele pe care le-ați ales pentru spațiile în care veți pune nutella și le înveliți în folie de aluminiu pentru a nu pătrunde aluatul în forme. Puneți formele pe fundul unei tăvi (cu diametrul de 22 cm) tapetată cu hârtie de copt. Turnați deasupra aluatul cremos și nivelați. Dați la frigider pentru 30 min.
  3. Între timp puneți biscuiții într-un blender și îi măcinați. Apoi îi puneți într-un bol și adăugați untul topit. Amestecați bine și puneți amestecul obținut peste cheesecake-ul care s-a întărit între timp în frigider. Amestecul din biscuiți va servi ca blat pentru cheesecake. Dați la frigider pentru încă 30 min.
  4. Puneți desertul pe un suport, cu fundul în sus, astfel încât blatul de biscuiți să sprijine cheesecake-ul. Scoateți atent formele din desert și umpleți câteva din spațiile libere cu nutella și celelalte cu ciocolată albă topită. Decorați deasupra cu puțin zahăr brun pe care îl topiți.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments