Chec simplu și pufos – un desert foarte aromat și extrem de delicios!

mai 14, 2019

Vă prezentăm o rețetă foarte simplă de chec cu lămâie. Acest chec viu colorat este delicios, cu o aromă fenomenală, un gust acrișor, o structură poroasă și ușor umed, una din cele mai reușite combinații pe care trebuie să o încercați. Un farmec aparte și un plus de aromă sunt redate de glazura de lămâie, care se prepară din doar 2 ingrediente: zahăr pudră și suc de lămâie.

Ingredients for Blat

270 g Făină
170 g Zahăr
4 bucăți Ouă
200 g Unt
20 g Unt pentru uns tava
1 bucată Lămâie
1/2 linguriță Turmeric
1 linguriță Praf de copt
10 g Zahăr vanilat
1 priză Sare

Ingredients for Glazură

3 lingurițe Suc de lămâie
6 lingurițe Zahăr pudră

Instructions

  1. Separați gălbenușurile de albușuri. Într-un bol mixați gălbenușurile cu zahărul până se dublează în volum. Adăugați untul moale și mixați din nou. Radeți coaja de la lămâie, scurgeți tot sucul și mixați bine.
  2. Adăugați zahărul vanilat, jumătate de cantitate de făină, praful de copt și pudra de curcuma și amestecați din nou. Apoi adăugați cantitatea rămasă de făină și mixați până obțineți o compoziție omogenă.
  3. Separat bateți albușurile cu sarea până obțineți o spumă. Încorporați treptat albușurile la compoziția de gălbenușuri cu făină și amestecați ușor cu spatula.
  4. Ungeți cu unt o formă rotundă pentru chec și turnați compoziția de aluat. Nivelați uniform și coaceți checul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C, timp de 35-40 de minute.
  5. Preparați glazura: într-un bol amestecați sucul de lămâie cu zahărul pudră. Scoateți checul din tavă și decorați-l cu glazura de lămâie.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments