Chec pufos cu surpriză în interior- surprinde-ți persoana dragă cu un desert original!

februarie 20, 2019

Va recomandăm cu drag rețetă de chec de vanilie cu surpriză în interior. Nu este o rețetă complicată deloc, poate părea un pic migăloasă, dar deloc complicată. Iată toate secretele despre cum să faceți un chec de vanilie cu o inserție de inină de ciocolată de succes.

Ingredients for Blat de cacao

3 bucăți Ouă
150 g Făină
150 g Zahăr
5 g Praf de copt
150 ml Unt topit
2 linguri Pudra de cacao
1 plic Zahăr vanilat

Ingredients for Blat de vanilie

3 bucăți Ouă
190 g Făină
7 g Praf de copt
160 ml Zahăr
20 ml Frișcă lichidă
70 ml Unt topit
1 plic Zahăr vanilat
1 priză Sare

Ingredients for Decor

10 g Zahăr pudră

Instructions

  1. Preparați blatul de cacao: Bateți bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Separat într-un bol amestecați făina cu cacao și praful de copt. Adăugați amestecul de făină peste amestecul de ouă și amestecați ușor cu telul. La sfârșit adăugați untul topit și amestecați până se încorporează.
  2. Turnați aluatul într-o tavă cu dimensiunea (24x 35cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți la cuptorul încins la temperatura de 170° C timp de aproximativ 13-15 minute. Apoi lăsați blatul la răcit pentru 10 minute.
  3. Între timp preparați compoziția de vanilie: bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, până se deschid la culoare. Apoi adăugați frișca lichidă,sarea și mixați puțin. Adăugați făina cernută, praful de copt și amestecați ușor cu telul. La sfârșit adăugați untul topit și amestecați ușor.
  4. Din blatul de cacao răcit, decupați inimi cu ajutorul unei forme. Într-o tavă de chec cu (dimensiunea 22 cm x 9 cm x 7 cm) tapetată cu hârtie de copt, turnați ¼ din aluatul de vanilie. Așezați inimile de-a lungul tăvii pe aluatul de vanilie și scufundați-le pe jumătate în aluat, așezați-le cât mai bine, să fie lipite una de alta.
  5. Turnați restul de aluat de vanilie pe părțile laterale și deasupra blatului de cacao. Coaceți timp de 35- 40 de minute în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 °C. Faceți testul cu scobitoarea și dacă iese curată, atunci checul este copt. Lăsați checul să se răcească, scoteți-l din tavă și-l presărați cu zahăr pudră.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments