Chec de ciocolată cu biluțe de brânză- o rețetă ideală de chec, în special pentru copii!

februarie 1, 2018

Cu toți vă doriți ca micuții dumneavoastră să mănânce cât mai multe lactate, însă când merge vorba de brânză, copii cam strâmbă năsucul. Nu toți preferă să mănânce brânză proaspătă, însă noi vă propunem o rețetă ideală de chec, ce are la bază ingredientul principal- brânza. Pregătiți acest chec și copii vor fi cei mai bucuroși savurând din el.

Ingredients

250 g Brânză de vaci
6 bucăți Gălbenușuri de ou
6 bucăți Albușuri de ou
110 g Zahăr
50 g Amidon
50 g Fulgi de cocos
20 g Făină
20 g Cacao
4 g Praf de copt
8 g Zahăr vanilat
100 g Ciocolată neagră
20 ml Frișcă
20 g Unt

Instructions

  1. Într-un bol adăugați brânza, 30 g amidon, 50 g zahăr, fulgii de cocos și 2 gălbenușuri, amestecați bine cu o furculiță.
  2. Formați biluțe de mărime medie și le puneți într-o tavă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.
  3. Într-un bol adăugați cacao, făină, 20 g amidon, zahăr vanilat, praful de copt și amestecați. Separat în alt bol, bateți 6 albușuri, timp de 2 minute, apoi adăugați 30 g zahăr și mai mixați până devine o compoziție alba și tare.
  4. Bateți 4 gălbenușuri cu 30 g zahăr, mixați până devin pufoase, adăugați 50 g ciocolată topită (pe baie de aburi) și mixați 1 minut. Apoi adăugați treptat ingredientele uscate și amestecați cu spatula. Adăugați cu lingura treptat și albușurile bătute, amestecați până se încorporează tot. Turnați compoziția peste în tavă, peste biluțe și dați în cuptorul preîncins la temperatura de 175℃, timp de 35 minute.
  5. Pe baia de aburi puneți la topit ciocolată ruptă în bucăți, untul și frișca. Când se topește tot, decorați prăjitura cu glazura obținută.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments