Cele mai originale chiftele din cartofi cu surpriză, care o să te cucerească din prima!

octombrie 10, 2018

Vă prezentăm o rețetă de chiftele din cartofi cu carne tocată și ciuperci. Acest deliciu se prepară cu ușurință în condiții casnice.  Acestea se prepară foarte simplu și sunt perfecte pentru a fi servite în calitate de o gustare caldă. Obțineți un fel de mâncare cald, rumen și aromat, cu umplutură suculentă.

 

Ingredients

7 bucăți Cartofi
1 bucată Ou
30 g Făină
20 g Unt
1,5 lingurițe Sare
400 g Carne tocată
150 g Ciuperci champignon
1 bucată Ceapă
0,5 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Curățați cartofii de coajă, îi tăiați bucăți și îi fierbeți în apă cu sare. Scurgeți cartofii de apă și preparați piureul. Adăugați la piure oul, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați. Treptat adăugați făina cernută și amestecați. Aluatul nu trebuie să fie prea lipicios. Lăsați aluatul la temperatura camerei.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins puneți la călit ceapa tocată, rumeniți-o ușor apoi adăugați carnea tocată. Amestecați, căliți timp de câteva minute, apoi adăugați ciupercile tocate mărunt. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Prăjiți până carnea este gata. Lăsați 10 minute la răcit.
  3. Cu mâinile înfăinate, faceți din piureul de cartofi o turtă în formă de elipsă și aranjați pe mijloc umplutura de carne cu ciuperci. Lipiți marginile și dați forma de pârjoale. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments