Cele mai bune plăcinte grecești cu brânză – nu le vei uita niciodată gustul

mai 15, 2017

Dacă doriți să preparați ceva mai special atunci plăcinta grecească cu brânză de vaci e varianta potrivită. Datorită acestei plăcinte delicioase puteți să vă bucurați familia cu încă o capodoperă culinară cu un gust extraordinar, foarte aspectuoasă, moale și fină în interior.

Ingredients

100 g Unt
200 g Cașcaval
300 g Brânză de vaci
5 bucăți Ouă
500 ml Lapte
0.5 linguriță Sare
0.25 linguriță Nucșoară
3 linguri Făină
3 linguri Unt topit
400 g Foi de plăcintă

Instructions

  1. Într-o tigaie topiți 3 linguri de unt, apoi adăugați făina și lăsați să se călească 5 minute. Turnați trepat laptele si amestecați continuu. Adăugați sarea și nucșoara.
  2. Adăugați în amestec 150 g. cașcaval dat prin răzătoare și lăsați să se răcească. Adăugați ouăle unul câte unul și amestecați după fiecare. Adăugați brânza de vacă și amestecați bine.
  3. Ungeți tava de copt dreptunghiulară (20 cm x 28 cm x 8 cm) cu 100 g. unt topit. Așterneți un strat de foi de plăcintă, așa ca să iasă bordurile în afară. Ungeți foile de plăcintă cu untul topit. Turnați 1/4 din umplutură în tavă, nivelați și uniformizați. Puneți 2 straturi de foi de plăcinte, ungeți-le bine cu unt între ele. În așa fel repetați de 4 ori. În total aveți 4 straturi de foi și 4 straturi de umplutură. Ultimul strat acoperiți-l cu bordurile primului strat. Deasupra plăcintei distribuiți uniform 50 g. cașcaval ras.
  4. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 40 minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments