Cele mai bune pateuri cu carne – o rețetă moștenită de la mama soacră! Aluatul este atât de moale, încât se topește în gură!

decembrie 12, 2018

Pateurile cu carne de casă reprezintă o gustare caldă preferată atât a copiilor, cât și a adulților. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu un astfel de deliciu, vă îndemnăm să vă folosiți anume această rețetă. Aceste pateuri cu carne se prepară foarte simplu, dar se obțin foarte aromate, rumene și suculente.

Ingredients for Aluat

550 g Făină
360 ml Lapte
1 lingură Zahăr
1 linguriță Sare
7 g Drojdie uscată
2 linguri Ulei rafinat

Ingredients for Umplutură

500 g Carne tocată
2 bucăți Cepe
2 linguri Ulei rafinat
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
50 ml Apă minerală carbogazoasă

Instructions

  1. Amestecați laptele cu zahărul și drojdia. Adăugați uleiul, sarea, făina cernută și frământați un aluat omogen. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să crească la un loc cald timp de 1 oră.
  2. Între timp curățați și tocați o ceapă. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenește. Lăsați-o să se răcească. Curățați și tocați a doua ceapă. Amestecați carnea tocată cu ceapa prăjită și ceapa crudă.
  3. Potriviți cu sare și piper negru măcinat și amestecați. Turnați în bolul cu carne tocată apa minerală și amestecați bine. Astfel, veți obține o umplutură mai suculentă.
  4. Scoateți aluatul pe planul de lucru, îl împărțiți în 22 bucăți egale și formați biluțe. Întindeți fiecare biluță într-un blat subțire. În mijlocul cercului puneți câte 1-2 linguri de umplutură, iar marginile aluatului le lipiți, formând un săculeț. Apoi întoarceți turta, și aplatizați ușor cu degetele.
  5. Prăjiți pateurile într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți. Așezați-le într-o tavă cu dimensiunile (40 x 50 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 175°C pentru 20 de minute.
  6. Așezați pateurile într-o cratiță și acoperiți-le cu un capac,lăsați să stea minim 10 minute . Astfel pateurile vor fi moi și suculente.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments