Cel mai simplu și gustos desert din toate timpurile! Prăjitură cu aluat răzuit!

Preparation time
15 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted on
450,00 g
Făină
400,00 g
Dulceață de pomușoare
200,00 g
Unt
200,00 g
Zahăr
2,00 bucăți
Ouă
1,00 linguriță
Zahăr vanilat
1,00 linguriță
Praf de copt
Cel mai simplu și gustos desert din toate timpurile! Prăjitură cu aluat răzuit!

Încă din copilărie această rețetă făcea furori pe mesele de sărbătoare. Mare bucurie era, cand mama ne făcea această prăjitură de casă și noi o savuram alături de o ceașcă cu lapte. Numai aveam răbdare să se răcească, mirosul era atât de intens încât nu puteam rezista tentației. Vă îndemnăm s-o încercați și voi prăjitura cu aluat răzuit, suntem siguri că o să vă placă și vouă.

  1. Puneți într-un bol untul topit, adăugați zahărul, ouăle, zahărul vanilat și amestecați bine cu un tel. Adăugați făina cernută, praful de copt amestecați până obțineți un aluat moale și neted. Împărțiți aluatul în două bucăți de mărimi diferite.
  2. Bucata cea mică de aluat o puneți în congelator, iar bucata mare de aluat o întindeți bine într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Deasupra repartizați uniform gemul de pomușoare, scoateți aluatul din congelator și îl dați prin răzătoare. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 25- 30 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească, apoi o porționați.
  3. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*