Cel mai rapid tort cu blat de ciocolată și cremă fină de lapte. Gata în doar 30 de minute!

aprilie 2, 2019

Doriți să faceți un tort mega delicios și din ingrediente ieftine? Vă propunem această rețetă simplă! Se prepară foarte simplu, din ingrediente accesibile și fără multă bătaie de cap. Acest tort are blatul umed, aerat și se combină perfect cu crema fină de lapte și glazura de ciocolată. Savurați acest desert alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Ingredients for Blat

2 bucăți Ouă
160 g Zahăr
150 ml Ulei rafinat
200 ml Lapte
160 g Făină
45 g Cacao
1 plic Praf de copt
1 plic Zahăr vanilat

Ingredients for Cremă

625 ml Lapte
100 g Zahăr
70 g Făină
25 g Unt
1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frișcă

Ingredients for Decor

50 g Picături de ciocolată neagră
3 linguri Fulgi de cocos

Ingredients for Glazură

75 g Unt
150 g Zahăr
75 ml Lapte
45 g Cacao

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina cu cacaoa, praful de copt și zahărul vanilat. Separat, în alt bol bateți bine ouăle cu zahărul, apoi adăugați uleiul, laptele și mixați. Adăugați amestecul de făină cu cacao și mixați până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (40 x 50 cm), tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C aproximativ 15 minute. Apoi lăsați la răcit și tăiați blatul în 3 foi egale (tăiați marginile din blat pentru a decora tortul cu fărâmiturile de blat).
  3. Între timp preparați crema: puneți făina și zahărul într-o cratiță, adăugați laptele și amestecați până obțineți o compoziție lichidă și fără cocoloașe. Puneți cratița la foc mic și gătiți până se îngroașă.
  4. Adăugați untul moale, amestecați, luați de pe foc și lăsați la răcit. Adăugați praful cu gust de frișcă și amestecați la viteză mică până obțineți o cremă fină.
  5. Asamblați tortul pe un platou sau într-o formă detașabilă cu dimensiunea (15x34cm): puneți prima foaie de blat, ungeți cu un strat de cremă și presărați cu picături de ciocolată.
  6. Urmează a doua foaie de blat, iar ungeți cu un strat de cremă și presărați cu picături de ciocolată. Acoperiți cu ultima foaie de blat și ungeți tortul în întregime cu cantitatea rămasă de cremă. Dați tortul la rece pentru minim 6 ore.
  7. Preparați glazura: Într-o cratiță puneți zahărul, cacaoa și laptele, amestecați bine și puneți compoziția la foc mediu. Aduceți la fierbere, amestecând continuu și fierbeți timp de 2 minute. După ce va începe să fiarbă, opriți focul, adăugați untul, amestecați bine și lăsați glazura puțin să se răcească.
  8. Turnați glazura deasupra tortului și nivelați bine. Fărâmițați marginile de la blat, obținând fărâmituri de blat și le amestecați cu nuca rasă de cocos. Cu amestecul obținut presărați toată suprafața tortului și dați tortul la rece pentru 30 de minute.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments