Cel mai rapid și delicios tort cu nucă, fără gram de făină! Tort “Împărătesc”.

ianuarie 16, 2019

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu nuci, este exact cum o prepară profesioniștii. La prima vedere prăjitura cu nuci poate părea sofisticată și greu de făcut, dar vă asigurăm că este foarte ușor de făcut. Această prăjitură este fină și aromată, perfectă pentru zilele când aveți musafiri.

Ingredients for Blat

10 bucăți Albușuri de ou
240 g Zahăr pudră
400 g Miez de nucă
25 g Amidon

Ingredients for Cremă

10 bucăți Gălbenușuri de ou
160 g Zahăr pudră
2 linguri Cacao
1 linguriță Esență de rom
100 ml Lapte
200 g Unt

Ingredients for Decor

20 g Miez de nucă măcinat
20 g Ciocolată neagră
3 bucăți Biscuiți

Instructions

  1. Preparați blatul: puneți într-un bol albușurile, adăugați zahărul pudră și mixați până obțineți o bezea tare și lucioasă. Apoi adăugați amidonul și amestecați cu un tel.
  2. Adăugați nuca tocată mășcat și amestecați ușor cu spatula. Turnați amestecul obținut într-o tavă cu dimensiunea (40 x 50 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați.Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute.
  3. Între timp preparați crema: Într-un bol puneți gălbenușurile, adăugați zahărul pudră și mixați bine până se dublează în volum. Adăugați treptat laptele și amestecați ușor cu telul.
  4. Puneți compoziția într-o cratiță la foc mic și fierbeți până se îngroașă, amestecând în continuu. Luați de pe foc și lăsați la răcit. Adăugați treptat untul moale, pudra de cacao, esența de rom și mixați până obțineți o cremă pufoasă și fină.
  5. Tăiați blatul răcit în trei părți egale. Puneți primul blat pe un platou, ungeți cu un strat de cremă, al doilea blat, acoperiți cu cremă și puneți ultimul blat. Îmbrăcați tortul în crema rămasă, presărați cu fărâmituri de biscuiți, presărați cu ciocolată rasă și nucă tocată. Dați la rece pentru minim 2-3 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments