Cel mai pufos si mai sanatos desert. FARA PRAJIRE si fara coacere!

august 24, 2020

Sunt multe rețete pentru chifle moi și pufoase, dar aceasta, cu siguranță le depășește pe toate prin modul ei unic de preparare. Chiflele prezentate în această rețetă nu sunt coapte la cuptor, dar sunt gătite la baia de aburi. Sunt preparate din aluat dospit, prin urmare vor ieși foarte moi și pufoase. Umplutura folosită pentru aceste chifle sunt stafidele, iar la final vor fi presărate cu semințe de susan. Spiralate din ambele părți, în direcții opuse, cu un gust deosebit și inegalabil, aceste mici gustoșenii sunt potrivite atât la micul dejun, cât și în orice moment al zilei.

Ingredients

3 bucăți Ouă
2 bucăți Banane
7 g Drojdie uscată
20 g Zahăr
30 ml Ulei rafinat
400 g Făină

Ingredients for Umplutură

100 g Stafide
1 bucată Gălbenuș de ou
7 g Semințe de susan

Instructions

  1. Într-un bol bateți ouăle. Zdrobiți bananele până le faceți piure. Puneți piureul de banane în bolul cu ouăle bătute. Adăugați drojdie, zahăr, ulei și amestecați. Adăugați făina și frământați totul într-un aluat omogen. Lăsați aluatul la dospit timp de 35 min.
  2. După ce aluatul și-a dublat volumul, încorporați stafidele în aluat. Împărțiți aluatul în 2 bucăți egale. Rulați aluatul într-un șnur lung și îl dați în formă de melc până la jumătate. Apoi din cealaltă parte, îl dați în formă de melc în direcția opusă. Ungeți o tavă mică termorezistentă cu ulei și transferați chifla obținută. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 10 min. Ungeți cu gălbenuș de ou, presărați cu semințe de susan și dați la baia de aburi pentru 40 min. Procedați la fel și cu cealaltă bucată de aluat.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments