Cel mai pufos chec pregătit vreodată! Încearcă și tu rețeta va deveni preferatul familiei!

mai 9, 2018

Vă prezentăm cea mai ușoară rețetă de chec opărit, este foarte pufos, fraged și extrem de delicios. Merge perfect alături de o ceașcă de ceai verde sau o cafea cu lapte. Încearcă și tu această rețetă de chec pufos, îți garantăm că va deveni preferatul familiei.

Ingredients

9 bucăți Ouă
400 g Zahăr
400 g Făină
0,5 linguriță Sare
150 ml Apă
1 lingură Cacao
1 bucată Coajă rasă de lamâie
150 ml Ulei rafinat
1 linguriță Esență de vanilie
1 linguriță Esență de rom
1 plic Praf de copt

Instructions

  1. Bateți gălbenușurile cu uleiul, apoi adăugați esența de vanilie, esența de rom și coaja rasă de lămâie, lăsați deoparte. Într-o crătiță pe foc mic puneți zahărul și apa, lăsați să fiarbă 7 minute, până se topește zahărul și se formează un sirop.
  2. Bateți albușurile spumă cu sarea, treptat turnați siropul fierbinte peste spuma de albuș, apoi adăugați amestecul de gălbenuș și ulei. Încorporați făina cernută, praful de copt și amestecați ușor cu un tel de jos în sus.
  3. Turnați aluatul în două tăvi de chec (dimensiunea 22 cm x 9 cm x 7 cm), tapetate cu hârtie de copt și opriți 5 linguri de aluat în vas, peste care puneți cacao, amestecați până se omogenizează. Adăugați compoziția de cacao peste compoziția albă și faceți diferite forme cu un bețișor de lemn. Dați tăvile la cuptorul încins la 180°C, pentru 45 de minute. Lăsați checul să se răcească complet, apoi îl feliați și îl puteți servi.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments