Cel mai gustos desert. Pur și simplu ai turnat și e gata!

ianuarie 28, 2019

Vă prezentăm încă o rețetă de tort fără coacere. Acest tort de biscuiți cu cremă fiartă și glazură de cacao este aromat, fin și mega delicios. Aveți nevoie de puțin timp ca să-l pregătiți și deja câteva ore să se înmoaie. Uimiți-vă apropiații cu un desert rapid preparat într-un timp record.

Ingredients

450 g Biscuiți

Ingredients for Cremă

400 ml Lapte
3 bucăți Ouă
250 g Lapte condensat
200 g Unt
1 linguriță Zahăr vanilat

Ingredients for Glazură

12 linguri Lapte
4 linguri Cacao
4 linguri Zahăr

Instructions

  1. Într-o cratiță bateți puțin ouăle, adăugați laptele, laptele condensat, zahărul vanilat și amestecați bine. Puneți cratița la foc mediu, amestecați continuu și aduceți la fierbere. Amestecați până se îngroașă, luați de pe foc și lăsați la răcit (acoperiți crema cu folie de plastic pentru a nu forma o crustă).
  2. Între timp preparați glazura de ciocolată: Într-o cratiță amestecați zahărul cu cacao, apoi adăugați laptele, puneți la foc mediu și amestecați continuu. După ce glazura s-a îngroșat, luați de pe foc și lăsați la răcit.
  3. Mixați untul moale până devine pufos, apoi adăugați treptat crema răcită și mixați la viteză medie, până obțineți o cremă fină.
  4. Asamblați tortul într-o tavă cu dimensiunea (25×30 cm), puneți primul strat de biscuiți, un strat de cremă, al doilea strat de biscuiți, încă un strat de cremă.
  5. Urmează al treilea strat de biscuiți, distribuiți crema rămasă, și puneți al 4-lea strat de biscuiți. Acoperiți cu glazura de ciocolată și dați la rece pentru minim 3 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments