Cel mai gustos deliciu turcesc – baclava! Are un gust minunat!

Preparation time
20 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
400,00 g
Aluat filo
250,00 g
Zahăr
250,00 ml
Apă
500,00 g
Miez de nucă măcinat
200,00 ml
Ulei rafinat
3,00 linguri
Zahăr pudră
0,50 linguriță
Scorțișoară
0,50 linguriță
Cardamon măcinat
Cel mai gustos deliciu turcesc – baclava! Are un gust minunat!

Vă propunem să încercați această rețetă de baclava. După cum știți baclavaua se face cu unt, însă noi am înlocuit untul cu uleiul și am obținut un desert nemaipomenit de gustos de post. Veți mânca cu poftă până la ultima bucățică. Numai stați mult pe gânduri, dar preparați-o și voi, o să vă placă extraordinar de mult.

  1. Într-un bol amestecați miezul de nucă măcinat cu zahărul pudră, scorțișoara măcinată și cardamon. Tăiați foile de plăcintă de mărimea tăvii.
  2. Ungeți tava cu puțin ulei, apoi puneți prima foaie de plăcintă, ungeți bine cu ulei și așa mai departe până întindeți 15 foi de plăcintă. Puneți toată umplutura de miez de nucă și nivelați bine. Apoi continuați să puneți celelalte 15 foi de plăcintă și le ungeți pe fiecare cu ulei.
  3. Tăiați baclavaua în pătrate și turnați deasupra uleiul rămas. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute.
  4. Între timp pregătiți siropul: într-o crăticioară pusă la foc mediu, puneți zahărul și apa, amestecați până se dizolvă zahărul și lăsați să fiarbă timp de 10 minute, până se îngroașă.
  5. Scoateți baclavaua din cuptor și imediat turnați peste ea siropul cald, presărați fiecare pătrat cu miez de nucă măcinat și lăsați 30 de minute să absoarbă cât mai mult sirop.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*