Cel mai greu e să aștepți o oră, cât tortul stă la frigider! Tort Karpatka – un ecler mare!

Preparation time
40 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
6-8 people
Meal course
Desert
Posted on
250,00 ml
Apă
325,00 g
Unt
230,00 g
Făină
5,00 bucăți
Ouă
0,50 linguriță
Sare
500,00 ml
Lapte
50,00 g
Amidon
150,00 g
Zahăr
10,00 g
Zahăr vanilat
20,00 g
Zahăr pudră
Cel mai greu e să aștepți o oră, cât tortul stă la frigider! Tort Karpatka – un ecler mare!

Tortul Karpakta este un desert foarte aerat, gingaș și deosebit de gustos. Se prepară din aluat opărit și cremă fiartă de vanilie. Acest tort se aseamănă foarte mult cu eclere, doar că are o cremă delicioasă cu gust de înghețată. Prepară acest tort, cu siguranță va fi pe placul tuturor.

  1. Preparați aluatul: puneți într-o cratiță: apa, 125 g de unt tăiat cubulețe și sarea, aduceți amestecul la fierbere. Presărați 180 g de făina cernută în amestecul clocotit și amestecați până la omogenizare, fără să opriți focul.
  2. Puneți aluatul într-un bol, amestecați-l și lăsați-l puțin să se răcească.Încorporați ouăle în aluat unul câte unul până la omogenizare, puteți folosi o spatulă sau mixerul. Împărțiți aluatul în 2 părți, puneți aluatul în două tăvi rotunde (diametrul de 20 cm), tapetate cu hârtie de copt. Puteți pune aluatul cu lingura sau cu ajutorul unui sac de patiserie. Nu e nevoie să nivelați suprafața aluatului, cu cât va fi mai neuniform, cu atât va arăta mai frumos după coacere. Dați tăvile la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 30 de minute. Scoateți blaturile din formă, lăsați-le să se răcească.
  3. Între timp preparați crema: Aduceți 100 ml de lapte la fierbere, adăugați 50 g de făina, amidonul și amestecați bine. Turnați laptele rămas, adăugați zahărul, zahărul vanilat, amestecați și puneți la fiert pe foc mic, amestecați până crema se va îngroșa. Opriți focul, amestecați, acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească.
  4. Bateți untul cu mixerul până veți obține o masă pufoasă și amestecați-o treptat cu crema fiartă. Asamblați tortul: puneți primul blat pe un platou într-un inel detașabil, distribuiți deasupra toată crema fiartă și acoperiți-o cu al doilea blat. Dați tortul la frigider pentru minim 3 ore. Înainte de a servi tortul, presărați cu zahăr pudră și la dorință puteți decora cu fructe proaspete și frunze de mentă.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*