Cel mai delicios tort din biscuiți și ciocolată – fără coacere!

decembrie 24, 2018

Deserturile cu ciocolată reprezintă un desert clasic, ce se bucură de o popularitate imensă.  Noi vă îndemnăm să  pregătiți acest tort din biscuiți cu ciocolată, este original și festiv, ce va fi pe placul tuturor. Se prepară foarte simplu, unde mai pui că nu veți avea nevoie să pregătiți aluatul sau să coaceți blaturi. N-o să vă ia mai mult de 30 de minute, însă rezultatul este unul fantastic de gustos.

Ingredients for Blat

220 g Biscuiți
220 g Ciocolată neagră
160 ml Frișcă
50 g Unt

Ingredients for Glazură

110 g Ciocolată neagră
80 ml Frișcă
25 g Unt

Ingredients for Decor

30 g Ciocolată topită

Instructions

  1. Mărunțiți cu făcălețul biscuiții în bucăți mici. Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol. Turnați frișca și untul într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere.
  2. Turnați frișca cu unt (fierbinte) în bolul cu ciocolată și amestecați (până ciocolata se va topi). Obțineți o masă omogenă. Adăugați în bol biscuiții și amestecați cu grijă.
  3. Puneți amestecul obținut într-o formă detașabilă cu diametrul ( 16 cm) tapetată cu folie de plastic. Nivelați bine și dați forma la congelator pentru 1-2 ore.
  4. Pregătiți glazura: Într-un bol puneți ciocolata (ruptă bucăți mici), adăugați frișca fierbinte, untul topit și amestecați bine, până ciocolata se va topi și veți obține o masă omogenă.
  5. Scoateți forma din congelator. Scoateți forma detașabilă, îndepărtați folia de plastic și așezați tortul pe un platou de dimensiunea potrivită.Acoperiți tortul cu glazură. Întindeți-o uniform atât deasupra, cât și pe părțile laterale a tortului. Decorați cu ciocolată topită.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments