Cel mai delicios desert cu halva fără coacere. Cine ar fi crezut că va fi ieși așa gustos!

februarie 5, 2019

Vă prezentăm cea mai bună rețetă de tort fără coacere. Tortul de biscuiți cu cremă fină de halva și gem de coacăze negre este o adevărată “capodoperă culinară”, ce merită să fie pe orice masă de sărbătoare.

Ingredients

3 linguri Făină
3 linguri Amidon
125 g Zahăr
2 bucăți Gălbenușuri de ou
1 l Lapte
200 g Unt moale
300 g Halva mărunțită
450 g Biscuiți cu ciocolată
180 g Gem de coacăză

Instructions

  1. Într-un bol turnați 300 ml de lapte, adăugați făină, amidonul de cartofi, zahărul, gălbenușurile și amestecați bine. Într-o cratiță, fierbeți laptele rămas, adăugați treptat amestecul de lapte cu gălbenușuri și amestecați continuu până se îngroașă. Luați de pe foc și lăsați-o să se răcească.
  2. Cu ajutorul unui mixer bateți untul moale și adăugați treptat crema răcită. Apoi adăugați halvaua mărunțită și amestecați bine cu o spatulă.
  3. Într-o formă reglabilă cu dimensiunea (18 x 22 cm), asamblați tortul în straturi: un strat de biscuiți cu cacao, un strat de cremă, urmează următorul strat de biscuiți, întindeți stratul de gem de coacăze negre și acoperiți cu un strat de cremă.
  4. Acoperiți crema cu al treilea strat de biscuiți cu cacao, urmează încă un strat de cremă. Apoi acoperiți cu ultimul strat de biscuiți și repartizați crema rămasă. Nivelați și dați la rece pentru 3-4 ore.
  5. Scoateți tortul pe un platou și îl presărați cu halva mărunțită. Savurați cu plăcere!

0 comments