Cel mai bun sandwich din lume, cu pâine de casă! Nimeni nu-i va rezista!

ianuarie 10, 2019

Vă prezentăm o rețetă deosebită de sandwich cu pâine de casă. Modul de preparare a pâinii necesită timp, însă rezultatul obținut depășește toate așteptările tale. Pâinea este puhavă și nemaipomenit de gustoasă. Iar sandwich-ul preparat cu feliile de pâine de casă este divin! Cel mai bun sandwich pe care l-am mâncat vreodată. Merită să-l încercați și voi! Vă garantăm că veți savura cu mare poftă din acest sandwich fabulos și de azi înainte veți coace pâinea numai în acest mod.

Ingredients for Maiaua

250 ml Apă
7 g Drojdie uscată
157 g Făină de grâu
140 g Făină integrală

Ingredients for Pâine

540 g Făină de grâu
85 g Făină de secară
330 ml Apă
2 linguri Miere de albine
10 g Sare
1 lingură Ulei rafinat

Ingredients for Umplutură

100 g Felii de bacon
6 linguri Maioneză de casă
1 bucată Roșie
1 priză Sare
2 bucăți Ouă
6 bucăți Frunze de salata
100 g Cașcaval

Instructions

  1. Întâi de toate pregătiți maiaua: Într-un bol amestecați 250 ml de apă caldă cu drojdia până când se dizolvă. Adăugați 157 g de făină albă și 140 g făină de grâu integral, amestecați cu o lingură de lemn. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să fermenteze la temperatura camerei timp de cel puțin 2 ore.
  2. Apoi într-un bol puneți restul de făină albă, maiaua pregătită, 330 ml de apă, făina de secară, mierea și sarea. Amestecați bine cu lingură de lemn, apoi frământați timp de 15 minute, până când aluatul este elastic și puțin lipicios. Puneți aluatul l într-un bol mare uns cu ulei, acoperiți cu folie de plastic sau prosop și lăsați la crescut timp de 2 ore.
  3. Răsturnați aluatul pe planul de lucru pudrat cu făină, împăturiți aluatul și puneți pâinea cu capul în jos într-o sită tapetată cu prosop și făină și lăsați să se ridice timp de 45 de minute. Răsturnați pâinea într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Aduceți două căni de apă la fiert și turnați apă fiartă într-o tavă mică și puneți-o în cuptorul încins la temperatura de 220°C ( pe cea mai joasă treaptă a cuptorului).
  4. Tăiați cu o lamă sau un cuțit bine ascuțit aluatul în formă de cruce și stropiți suprafața cu apă. Coaceți pâinea timp de 15 minute, scoateți tava cu apă, micșorați temperatura la 190°C și mai coaceți încă 30-35 de minute. Întoarceți pâinea la jumătate de timp pentru a se coace uniform. Scoateți-o pe un suport de sârmă și o lăsați circa 2 ore să se răcească.
  5. Puneți feliile de bacon pe un suport de sârmă, într-o tavă de copt tapetată cu folie de staniol și le coaceți la cuptorul încins la temperatura de 200°C , timp de 10 minute.
  6. Tăiați pâinea în felii subțiri și asamblați sandwich-ul: ungeți cu maioneza de casă o felie de pâine, puneți câteva rondele de roșii și presărați cu sare. Puneți câteva felii coapte de bacon, 1 ou prăjit, 3 frunze de salată verde.
  7. Înainte de a acoperi sandwich-ul cu felia de pâine, puneți câteva felii de cașcaval și dați felia la cuptorul încins la temperatura de 200°C , timp de 3-4 minute, până se topește. Apoi acoperiți cu felia de pâine cu cașcavalul topit și pregătiți la fel și celălalt sandwich.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments