Cel mai bun desert din viata ta! Prajitura de ciocolata in 3 straturi

august 20, 2020

În exclusivitate cel mai delicat și delicios tort trio cu ciocolată. Acest desert îi va da pe spate chiar și pe cei mai pretențioși invitați. Acest deliciu are în componența lui 3 straturi fine de cremă de 3 tipuri de ciocolată. Toate cele 3 straturi susținute de un blat pufos și aerat pe bază de ciocolată neagră. Să nu mai vorbim de faptul că toată această combinație arată fabulos, perfectă pentru ocazii mai speciale.

Ingredients

55 g Ciocolată neagră
15 g Unt
20 ml Lapte
2 bucăți Ouă
90 g Zahăr
55 g Făină
10 g Amidon de porumb
5 g Praf de copt

Ingredients for Cremă de ciocolată neagră

2 bucăți Gălbenușuri de ou
20 g Zahăr
90 g Ciocolată neagră
180 ml Frișcă
10 g Gelatină
50 ml Lapte

Ingredients for Cremă de ciocolată cu lapte

2 bucăți Gălbenușuri de ou
20 g Zahăr
90 ml Lapte
90 g Ciocolată cu lapte
180 ml Frișcă
10 g Gelatină
50 ml Apă

Ingredients for Cremă de ciocolată albă

2 bucăți Gălbenușuri de ou
90 ml Lapte
90 g Ciocolată albă
180 ml Frișcă
10 g Gelatină
50 ml Apă

Ingredients for Glazură din ciocolată

5 g Gelatină
50 ml Apă
20 g Ciocolată albă
90 g Ciocolată neagră
100 ml Frișcă

Instructions

  1. Pentru blat: puneți la fiert, într-o cratiță, laptele împreună cu ciocolata neagră, untul și amestecați totul cu spatula, până se omogenizează, apoi luați de pe foc. Separați 2 ouă. Mixați albușurile până obțineți o bezea, în timp ce încorporați treptat 45 g de zahăr. În bolul cu gălbenușuri adăugați 45 g de zahăr și mixați. Adăugați puțin din amestecul de albușuri, amestecați, apoi adăugați făină, amidon de porumb, praf de copt, totul cernut prin sită și amestecați. Încorporați amestecul cu ciocolată neagră la amestecul cu făină. Apoi treptat încorporați și bezeaua din albușuri. Transferați toată compoziția într-o tavă/inel detașabil, tapetat cu hârtie de copt, cu diametrul de 20 cm. Dați la cuptor pentru 25 minute la 180℃.
  2. Între timp pregătiți crema de ciocolată neagră: dizolvați 10 g de gelatină în 50 ml de lapte. Puneți la fiert 90 ml de lapte împreună cu 20 g de zahăr, 2 gălbenușuri și amestecați. Adăugați gelatina dizolvată și ciocolata neagră. Amestecați până se topește ciocolata, apoi luați de pe foc. Mixați 180 ml de frișcă și încorporați în amestecul precedent. Fixați inelul de tort împreună cu folia acetofan în jurul blatului de tort. Puneți peste blat crema de ciocolată neagră și nivelați. Dați la frigider pentru 20 min.
  3. Între timp pregătiți crema de ciocolată cu lapte: puneți la fiert laptele împreună cu zahărul, 2 gălbenușuri de ou și amestecați cu telul. Adăugați gelatină dizolvată în lapte și ciocolata de lapte. Încorporați frișca mixată. Puneți crema obținută peste cea de ciocolată neagră, nivelați și dați la frigider pentru 20 min. Între timp pregătiți crema de ciocolată albă: Puneți la fiert laptele împreună cu zahărul, 2 gălbenușuri de ouă și amestecați cu telul. Adăugați gelatina dizolvată în lapte și ciocolata albă. După ce ați luat de pe foc adăugați frișca mixată și amestecați. Puneți crema obținută peste cea cu ciocolată de lapte. Dați la frigider pentru 20 min.
  4. Între timp pregătiți glazura: dizolvați 5 g de gelatină în 50 ml de apă. Puneți la fiert 100 ml de frișcă, adăugați gelatina, 20 g de ciocolată albă, 90 g de ciocolată neagră. Amestecați până se topește totul și luați de pe foc. Turnați glazura peste tort și dați la frigider pentru 20 min.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments