Cea mai suculentă prăjitură cu mere – mai gustoasă decât checul.

aprilie 2, 2019

Vă prezentăm o rețetă rapidă de prăjitură cu mere și sos de caramel. Acestă prăjitură este pufoasă și totodată are textura de budincă. Aveți nevoie de doar 15 minute pentru a pregăti aluatul, de restul se ocupă cuptorul! Este perfect pentru zilele în care nu dispuneți de suficient timp pentru a găti.

Ingredients

1 kg Mere
180 ml Lapte
3 bucăți Ouă
150 g Făină
50 g Zahăr brun
40 ml Unt topit
3 linguri Sos de caramel
1 lingură Praf de copt
1/2 linguriță Sare

Ingredients for Decor

15 g Unt pentru uns tava
1 lingură Sos de caramel

Instructions

  1. Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul brun. Adăugați untul topit și răcit, untul topit, făina, praful de copt, sarea și 2 linguri de sos de caramel, Amestecați până obțineți un amestec omogen. La final adăugați laptele și amestecați din nou.
  2. Curățați merele de coajă și cotor. Tăiați merele curățate semi-rondele subțiri, le puneți în bolul cu aluat și amestecați bine. Turnați amestecul obținut într-o tavă cu diametrul (20 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.
  3. Nivelați bine și distribuiți pe toată suprafața cu 1 lingură de sos de caramel. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 55- 60 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească, apoi o decorați cu sos de caramel și o puteți porționa.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments