Cea mai simplă și gustoasă pizza de casă – o pizza mai bună ca în pizzerii!

aprilie 9, 2019

Vă prezentăm o rețetă de pizza perfectă ce vă asigură un succes garantat. Aceasta pizza se prepară pe bază de aluat cu drojdie, ce se prepară din cele mai simple ingrediente, într-un timp record. Se vor descurca chiar și novicii în arta culinară. Bucurați-i pe cei dragi cu o pizza perfectă, ce nu ați mai încercat-o până acum.

Ingredients for Aluat

350 g Făină
225 ml Apă
2 lingurițe Drojdie uscată
1 linguriță Zahăr
1 linguriță Sare
4 linguri Ulei de masline

Ingredients for Topping

500 g Mozzarella
400 g Cartofi pai
200 g Sos de roșii
1/2 linguriță Boia de ardei iute
1/2 linguriță Busuioc uscat

Instructions

  1. Preparați aluatul: într-un bol turnați apa caldă, adăugați zahărul, drojdia uscata, amestecați și lăsați amestecul pentru 10 minute, până face spumă. Într-un bol încăpător puneți făina cernută, adăugași sarea și uleiul de măsline, apoi adăugați amestecul de drojdie și amestecați cu o lingură de lemn până se leagă.
  2. Apoi frământați aluatul cu mâinile timp de 5 minute, până nu se mai lipește de mâini. Puneți aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop sau cu folie alimentară și îl lăsați la crescut pentru 40 minute, până își dublează volumul.
  3. Preparați topping-ul: prăjiți în baie de ulei cartofii pai, până se rumenesc, apoi îi scoateți pe prosoape de bucătărie (pentru a absorbi surplusul de ulei). Dați mozzarella prin răzătoare mare.
  4. Când aluatul a crescut scoateți-l pe planul de lucru ușor pudrat cu făină și îl tăiați în 2 bucăți. Formați 2 bile și le lăsați 5-10 minute la odihnit. întindeți cu mâinele ( sau cu făcălețul) câte un blat de pizza, din fiecare bilă de aluat. Puneți aluatul într-o tavă cu diametrul (30 cm) tapetată cu hârtie de copt și imediat puneți toppingul.
  5. Ungeți blatul pe toată suprafața cu sos de roșii și presărați cu mozzarella rasă. Adăugați cartofii pai prăjiți și presărați cu boia de ardei iute și busuioc uscat. Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la temperatura de 220°C, pentru 18-20 de minute.
  6. Savurați cu plăcere! Notă: Din cantitățile de mai sus obțineți 2 pizza.

0 comments