Cea mai simplă rețetă de înghețată de casă, atât de fină și delicioasă de te lingi pe degete!

mai 1, 2018

Vă prezentăm cea mai rapidă și delicioasă rețetă de înghețată de casă. O puteți prepara în condiții de casă fără ca să aveți anumite accesorii speciale de bucătărie. Din doar câteva ingrediente și cu mare poftă de înghețată, merită s-o prepari și tu. Atât copii, cât și maturii vor da târcoale mereu pe la congelator după încă o lingură de înghețată.

Ingredients

1 l Lapte
400 g Zahăr
100 g Unt
5 bucăți Gălbenușuri de ou
1 lingură Amidon de porumb

Instructions

  1. Puneți untul la topit într-o cratiță cu 950 ml lapte. Așteptați până începe să fiarbă. Puneți într-un bol gălbenușurile, zahărul, amidonul, amestecați până se omogenizează. Apoi adăugați 50 ml lapte și amestecați până obțineți un amestec de consistența unei smântâni lichide.
  2. Între timp, în laptele de pe foc turnați în fir subțire compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu. Când amestecul a început să fiarbă, luați vasul de pe foc și îl puneți într-un vas cu apă rece. Amestecați cu grijă conținutul până când acesta se răcește și devine călduț. Lăsați compoziția să se răcească pe deplin, amestecând ocazional, după care o turnați în forme, și o punem în congelator.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments