Cea mai pufoasă, moale și rumenă pâine de casă. Aluatul – aerat, umplutura – aromată, iar familia este încântată!

februarie 5, 2019

Vă prezentăm o rețetă de Pâine “Floare” deosebit de aromată și delicioasă, cu șuncă și cașcaval. Această pâine va fi vedetă atât la orice masă de sărbătoare, cât și la cina de familie. Fiecare își rupe din pâine câte o bucată, nu trebuie tăiată și asta-i farmecul ei.

Ingredients for Aluat

550 g Făină
360 ml Lapte
60 ml Unt topit
20 g Zahăr
10 g Sare
7 g Drojdie uscată

Ingredients for Umplutură

350 g Felii de bacon
70 g Cașcaval

Instructions

  1. .Într-un bol turnați laptele cald,adăugați drojdia uscată, zahărul și amestecați cu un tel. Acoperiți cu un prosop și lăsați să stea 5-10 minute, până face spumă. Apoi adăugați sarea, untul topit, făina cernută și începeți să amestecați cu o lingură de lemn, apoi frământați un aluat elastic și neted. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit pentru 1 oră.
  2. Scoateți aluatul pe planul de lucru, împărțiți-l în 7 bucăți egale și formați biluțe. Întindeți fiecare biluță într-un cerc cu diametrul ( de circa 8 cm). Îndoiți partea de sus a cercului spre mijloc, apoi îndoiți și partea de jos. Întindeți banda obținută cu un sucitor (să fie subțire) și cu un cuțit bine ascuțit faceți tăieturi de-a lungul marginii benzii de aluat după aproximativ 0,7-1 cm.
  3. Puneți câte 2 felii de bacon pe banda de aluat, iar pe marginea benzii puneți câte o felie de cașcaval. Rulați benzile de aluat, astfel veți obține o "floare". În același mod formați și restul benzilor de aluat.
  4. Puneți "florile" obținute din aluat într-o tavă cu diametrul (20 cm), unsă cu ulei și lăsați la crescut pentru 20-30 de minute. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit la 180℃, pentru 45 de minute, până se va rumeni frumos, (dacă suprafața se rumenește prea repede, atunci o acoperiți cu o hârtie de copt).
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments