Cea mai gustoasă prăjitură cu mere, o rețetă simplă și economă.

Preparation time
15 mins
Cooking time
55 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
200,00 g
Făină
200,00 g
Zahăr
2,00 bucăți
Ouă
130,00 ml
Ulei rafinat
160,00 ml
Lapte
1,00 plic
Praf de copt
1,00 linguriță
Esență de vanilie
0,50 linguriță
Scorțișoară
500,00 g
Mere
1,00 lingură
Zahăr pudră
Cea mai gustoasă prăjitură cu mere, o rețetă simplă și economă.

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu mere, este foarte pufoasă, aromată și delicioasă. Se prepară foarte rapid, iar rezultatul este unul fantastic. Cu doar câteva ingrediente simple și econome, poți obține o bunătate de chec. Este perfect pentru micul dejun alături de o ceașcă de lapte, cafea sau ceai.

  1. Într-un bol bateți bine ouăle cu zahărul, până se dublează în volum, adăugați uleiul și mixați, apoi adăugați laptele și mixați bine. Adăugați făina cernută, praful de copt și amestecați ușor cu telul, apoi adăugați esența de vanilie și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Curățați merele de coajă și cotor, apoi le dați prin răzătoare cu găuri mari. Turnați ½ din compoziția de aluat într-o tavă unsă cu unt (diametru 20 cm), aranjați un strat uniform din merele rase și presărați cu scorțișoara măcinată.
  3. Peste mere turnați uniform restul de aluat și dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 45-55 de minute. Scoateți prăjitura și lăsați să se răcească în tavă, apoi presărați cu zahăr pudră și tăiați în forma pătrată.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*