Cea mai gustoasă prăjitură cu mere, o rețetă simplă și economă.

aprilie 12, 2018

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu mere, este foarte pufoasă, aromată și delicioasă. Se prepară foarte rapid, iar rezultatul este unul fantastic. Cu doar câteva ingrediente simple și econome, poți obține o bunătate de chec. Este perfect pentru micul dejun alături de o ceașcă de lapte, cafea sau ceai.

Ingredients

200 g Făină
200 g Zahăr
2 bucăți Ouă
130 ml Ulei rafinat
160 ml Lapte
1 plic Praf de copt
1 linguriță Esență de vanilie
0,5 linguriță Scorțișoară
500 g Mere
1 lingură Zahăr pudră

Instructions

  1. Într-un bol bateți bine ouăle cu zahărul, până se dublează în volum, adăugați uleiul și mixați, apoi adăugați laptele și mixați bine. Adăugați făina cernută, praful de copt și amestecați ușor cu telul, apoi adăugați esența de vanilie și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Curățați merele de coajă și cotor, apoi le dați prin răzătoare cu găuri mari. Turnați ½ din compoziția de aluat într-o tavă unsă cu unt (diametru 20 cm), aranjați un strat uniform din merele rase și presărați cu scorțișoara măcinată.
  3. Peste mere turnați uniform restul de aluat și dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 45-55 de minute. Scoateți prăjitura și lăsați să se răcească în tavă, apoi presărați cu zahăr pudră și tăiați în forma pătrată.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments