Cea mai gustoasa cina la pachet. Instant devine preferata tuturor.

octombrie 31, 2020

Uneori se întâmplă să avem nevoie de o rețetă pentru mâncare la pachet, să poate fi servită atât caldă, cât și rece. De aceea noi vă propunem această rețetă senzațională pentru cele mai delicioase alade cu aluat din cartofi. Umplutura din carne tocată și ciuperci le face și mai savuroase, chiar irezistibile, astfel încât să nu mai rămână nici o bucățică.

Ingredients

1 l Apă
4 bucăți Cartofi
1 bucată Ceapă
300 g Ciuperci
200 g Carne tocată de pui
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
30 g Unt
1 bucată Ou
150 g Făină

Instructions

  1. Puneți 4 cartofi mărunțiți să fiarbă în 1 l de apă.
  2. Mărunțiți o ceapă și o căliți într-o tigaie încinsă cu ulei. Tocați ciupercile și le adăugați. După ce s-au călit destul adăugați carnea tocată. După ce s-a prăjit și carnea, asezonați cu sare și piper.
  3. Puneți cartofii fierți într-un bol, adăugați sare și îi pisați. După i-ați pisat adăugați unt, ou și făină. Încorporați totul bine cu o spatulă. Trebuie să obțineți un aluat consistent și lipicios. Luați o bucată din compoziția obținută, o aplanați în palmă, puneți în interior puțin din umplutura cu carne și acoperiți cu încă o bucată din aluat, tapetând bine marginile, astfel încât să obțineți o aladă rotundă. Procedați la fel cu compoziția rămasă.
  4. Gătiți plăcintele la tigaie, în ulei încins, pe ambele părți.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments