Cea mai fina prajitura de casa – prajitura din aluat dospit, cu crema de vanilie

august 21, 2020

Aceasta este cea mai fină și delicioasă prăjitură cu unt și vanilie. Se prepară din aluat dospit, ceea ce îi oferă o textură moale și pufoasă. Combinația dintre arome, și anume untul cu vanilia, este una dintre cele mai reușite, oferind prăjiturii un gust deosebit, unic și irepetabil. Veți observa că puteți obține o tavă imensă cu un efort relativ ușor. Este o gustare perfectă pentru micul dejun, alături de o cană de lapte.

Ingredients for Aluat

280 ml Lapte
7 g Drojdie uscată
80 g Zahăr
80 g Unt topit
2 bucăți Ouă
480 g Făină

Ingredients for Cremă

1 bucată Gălbenuș de ou
60 g Zahăr
15 g Amidon de porumb
1 linguriță Esență de vanilie
300 ml Lapte
30 g Unt

Ingredients for Stropire

100 g Zahăr
50 g Unt

Instructions

  1. Pentru aluat: puneți laptele într-un bol, adăugați drojdia, zahărul și amestecați cu un tel. Adăugați făina, sarea, ouăle, untul topit și amestecați toată compoziția până obțineți un aluat moale și lipicios. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit pentru 35 min.
  2. Între timp pregătiți crema: într-un bol puneți gălbenușul de ou, zahărul, amidonul de porumb, esența de vanilie, laptele și amestecați bine cu un tel. Puneți compoziția pe foc și o gătiți timp de 5-7 min, până când crema se îngroașă. Adăugați untul și lăsați pe foc încă 2 min. Luați crema de pe foc, o acoperiți cu o folie de bucătărie, astfel încât să nu formeze o pieliță deasupra și o lăsați să se răcească.
  3. Transferați aluatul dospit în tava de copt (cu dimensiunile de 33 x 32 cm) tapetată cu hârtie de copt. Repartizați uniform aluatul pe toată suprafața tăvii. Acoperiți tava cu o folie și lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 min. Apoi decorați cu cremă, presărați deasupra 100 g de zahăr și adăugați 50 g de unt. Dați la cuptor pentru 40 min la 180°C.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments