Cea mai fină prăjitură de casă, gata într-un timp record – tort ”Ecler” fără coacere

mai 31, 2018

Uneori dorim ceva dulce și deosebit, iar când ne zboară gândul la vre-o prăjitură ne amintim că este dificil de făcut și ne trece pofta. Dar de ce să complicăm lucrurile dacă se poate pregăti o prăjitură extraordinară fără măcar a porni cuptorul? Noi vă prezentăm o rețetă de prăjitură Ecler, care se prepară în timp record și este nemaipomenit de delicioasă.

Ingredients

42 bucăți Biscuiți
515 ml Lapte
40 g Praf de budincă cu gust de vanilie
7 linguri Zahăr
1 linguriță Esență de vanilie
2 lingurițe Cacao
100 g Smântână
50 g Unt

Instructions

  1. Împărţiţi 500 ml de lapte în două cantităţi aproximativ egale. O parte puneţi-o pe foc, iar în cealaltă dizolvaţi budinca de vanilie, 3 linguri de zahăr și esenţa de vanilie.
  2. Amestecați bine amestecul şi turnaţi-l într-o crăticioară, amestecați și adăugați restul 250 ml de lapte deja fiert. Fierbeţi această masă amestecând-o permanent timp de 5 minute până devine vâscoasă. Acoperiţi budinca obţinută cu folie alimentară şi puneţi-o în frigider să se răcească complet.
  3. Asamblați prăjitura într-o tavă cu ( dimensiunile 28 x 18 cm). Puneţi alternativ câte un strat de biscuiţi, apoi unul de budincă. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiţi.
  4. Pregătiţi glazura de ciocolată: amestecaţi zahărul şi pudra de cacao şi turnaţi deasupra laptele. Puneţi amestecul pe foc mic, iar când va începe să fiarbă adăugaţi untul şi amestecaţi până când acesta se va dizolva. Apoi turnaţi glazura obţinută peste prăjitură. Puneţi prăjitura în frigider pentru o noapte. Apoi o puteți porționa în forme dorite.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments