Cea mai bună ”Prăjitură cu mere” din toate ce le-ați pregătit până acum! Descoperiți o rețetă de notă 10!

mai 23, 2018

Dacă vrei să încerci o rețetă cu adevărat savuroasă, atunci încearcă să faci această șarlotă cu mere. Este un desert delicios, foarte simplu și rapid de făcut. Checul este pufos, foarte aromat, se topește în gură.Cu această frumusețe pe masă, vei atrage privirile tuturor. O prăjitura de casă cu mere foarte delicioasă!

Ingredients

300 g Făină
400 g Zahăr
150 g Unt
3 bucăți Ouă
1 linguriță Praf de copt
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Scorțișoară
3-4 bucăți Mere
400 ml Apă

Instructions

  1. Spălați bine merele, curățațile de coajă merele, înlăturați cotorul, 1 măr îl tăiați cubulețe iar celelalte le tăiați felii subțiri. Puneți într-o crăticioară apa, 200 g de zahăr, scorțișoara măcinată și amestecați. Lăsați să fiarbă circa 10 minute, apoi adăugați în sirop merele tăiate în felii. Dați focul mai încet și fierbeți circa 1 minut, apoi scoateți merele pe un platou și lăsați-le să se răcească. Nu aruncați siropul că veți avea nevoie să ungeți checul. Între timp puneți într-un bol ouăle, 200 g de zahăr și mixați până se dublează în volum. Adăugați coaja rasă de lămâie, sarea, untul moale și continuați să mixați.
  2. Adăugați făina cernută, praful de copt și amestecați ușor cu un tel. Turnați ½ din compoziția de aluat într-o tavă ( diametrul 24 cm ) tapetată cu hârtie de copt, pune un strat de mere tăiate mărunt și acoperă cu restul de aluat, nivați bine. După ce feliile de măr sau răcit, faceți trandafirii.
  3. Aranjați 7 felii de măr puțin suprapuse, în așa fel încât partea rotunjită să fie în afară. După care rulați de la un capăt până la altul fâșia de mere, în așa fel veți obține trandafirul. Repetați la fel și cu ceilalți trandafiri.
  4. Aranjați trandafirii în tavă peste aluat și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Lăsați checul la răcit, apoi ungeți toată suprafața cu siropul pregătit.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments