Ce-i asta? Nu am inteles pana nu am gustat

septembrie 17, 2020

Plăcinta cu carne mereu va fi o alegere excelentă pentru o cină delicioasă și sățioasă. Această plăcintă este una dintre cele mai fine și mai gustoase. Ingredientul care face diferența sunt foile de aluat filo care se folosesc la prepararea ei. Acestea împreună cu umplutura din carne îi oferă plăcintei un aspect mai savuros și o consistență mai suculentă. E atât de bună încât se topește în gură!

Ingredients

500 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Sare
50 ml Ulei vegetal
300 g Aluat filo

Instructions

  1. Prăjiți carnea tocată într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-a rumenit, adăugați ceapă tocată, sare, piper negru și amestecați. Mai prăjiți încă câteva minute și luați de pe foc.
  2. Într-un pahar cu 50 ml de ulei vegetal adăugați 400 ml de apă minerală și amestecați bine. Ungeți o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu diametrul de 24 cm) cu amestecul obținut. Puneți prima foaie de aluat filo și apoi a 2-a. Ungeți cu amestecul din ulei și puneți puțin din carnea prăjită. Acoperiți cu următoarea foaie de aluat și puneți din nou puțin din carnea prăjită. Continuați la fel până terminați toată carnea prăjită. Uniți toate foile deasupra și acoperiți cu ultima foaie de aluat filo. Ungeți plăcinta cu amestecul din ulei. Dați la cuptor petru 40 min la 220°C.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments