Cât de multe nu veți pregăti, tot nu vor ajunge – clatite deosebit de gustoase, gata în doar 10 de minute!

octombrie 31, 2018

Vă prezentăm o rețetă de pancake-uri deosebit de delicioase. Se prepară foarte simplu și sunt ideale pentru micul dejun. Aceste pancake-uri sunt atât de pufoase și fine încât se topesc în gură. Cu siguranță veți savura cu mare plăcere această gustare minunată.

Ingredients

240 g Făină
2 bucăți Ouă
400 ml Chefir/lapte batut/iaurt
4 linguri Crupa de griș
100 ml Apă
1/2 linguriță Bicarbonat de sodiu
1 linguriță Zahăr
1/2 linguriță Sare
3 linguri Ulei rafinat

Ingredients for Umplutură

2 bucăți Ouă
1/2 bucată Ardei gras
1/2 linguriță Sare
2 linguri Ulei rafinat
50 g Cașcaval

Instructions

  1. Într-un bol bateți ouăle cu sarea, apoi adăugați zahărul chefirul, apa, grișul, bicarbonatul de sodiu, făina și amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați uleiul și amestecați încă odată.
  2. Puneți câte jumătate de polonic din aluat în tigaia încinsă, doar la prima punând câteva picături de ulei. Lăsați pancake-urile pe o parte până au ieșit mici bule de aer la suprafață. Puneți pancake-urile separat pe un tocător de lemn sau pe un platou, însă nu le suprapuneți că se vor lipi.
  3. Pregătiți umplutura: puneți ceapa tocată în tigaia încinsă cu ulei, apoi adăugați ardeiul gras tăiat cubulețe și căliți până devin aurii. Separat bateți ouăle cu sare și puneți amestecul în tigaia peste legume. Amestecați continuu până se întăresc ouăle.
  4. Pe fiecare clătită puneți câte 1-2 lingurițe de umplutură, puneți câte o felie mică de cașcaval și acoperiți cu altă clătită. Apăsați marginile până se lipesc bine.
  5. Puneți pancake-urile într-o tavă cu dimensiunea (30 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 15 minute.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments