Cartofi la desert, o reteta japoneza ce te va cuceri.

octombrie 17, 2019

Nu o să vă vină a crede, dar vă prezentăm un desert dulce din cartofi cu mozzarella. Da, ați auzit bine, această rețetă este un deliciu chinezesc, se prepară simplu, iar gustul este demențial. Dacă nu ai gustat niciodată un desert dulce din cartofi, atunci trebuie neapărat să încercați și voi. Este o rețetă reușită și nemaipomenit de delicioasă

Ingredients

4 bucăți Cartofi
3 linguri Făină de orez
100 g Mozzarella
2 linguri Zahăr
20 ml Ulei rafinat
200 ml Apă

Instructions

  1. Curățați cartofii de coajă, îi tăiați rondele și îi puneți într-un vas la abur într-o tigaie cu apă. Acoperiți cu capac și gătiți cartofii la foc mediu timp de 20-30 de minute.
  2. Puneți cartofii fierți într-un bol, adăugați zahărul și-i faceți piure. Apoi adăugați făina de orez glutinoasă și frământați aluatul.
  3. Luați o bucată mică de aluat, rotunjiți-o apoi aplatizați-o. Tăiați mozzarella în fâșii și puneți câte puțin în mijlocul fiercărei biluțe cartofi aplatizate. Ridicați marginile, lipiți bine, formați biluțe și le aplatizați puțin, veți obține 8 pârjoale. Continuați în acest mod până finisați tot aluatul.
  4. Înfierbântați tigaia cu ulei și prăjiți pârjoalele la foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți, circa 2 minute pe fiecare parte.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments