Cartofi gratinați la cuptor – rapid, delicios și sățios!

mai 13, 2019

Dacă doriți să vă impresionați persoana draga cu o cină delicioasă, apetisantă, spectaculoasă și sățioasă, atunci preparați această rețetă universală! Este perfectă atât pentru o cină festivă, cât și pentru o zi obișnuită. Se prepară extrem de simplu cu siguranță cei mai impresionați de această mâncare vor fi evident – bărbații!

Ingredients

5 bucăți Cartofi
2 bucăți Cepe
2 bucăți Pulpe de pui
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
2 bucăți Ouă
100 g Smântână
100 g Maioneză
2 linguri Făină
1/2 linguriță Bicarbonat de sodiu
1 lingură Ulei rafinat

Instructions

  1. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați rondele cu grosimea de circa 0,5 cm. Tapetați cu hârtie de copt o tavă cu diametrul (20 cm) și o ungeți puțin cu ulei. Aranjați feliile de cartofi pe toată suprafața tăvii și pe bordurile tăvii și presărați cartofii cu sare.
  2. Înlăturați carnea de pe pulpele de pui, tăiați-o în bucăți mici și o distribuiți peste stratul de cartofi. Condimentați cu sare, piper negru și adăugați ceapa tăiată julien.
  3. Într-un bol spargeți ouăle, adăugați puțină sare, smântâna, maioneza, făina, bicarbonatul de sodiu și amestecați bine. Turnați compoziția obținută peste stratul de ceapă și nivelați. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 45-50 de minute.
  4. Întoarceți budinca pe un platou plat, feliați-o și savurați-o cu plăcere!

0 comments