Cartofi gratinati la cuptor – gustos, consistent și ușor de preparat!

mai 28, 2019

Vă prezentăm o rețetă delicioasă și consistentă de gratin de cartofi cu praz și bacon la cuptor. Această rețetă este ușor de preparat, în schimb rezultatul este unul excepțional. Ingredientele sunt simple, iar cu puțină imaginație puteți crea o adevărată capodoperă culinară.

Ingredients

150 g Bacon
3 bucăți Praz
10 bucăți Cartofi
1 linguriță Praf de usturoi
1/3 linguriță Praf de nucșoară
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
2 bucăți Gălbenușuri de ou
200 ml Frișcă lichidă 33%
200 ml Lapte
70 g Cașcaval
2 linguri Ulei rafinat

Instructions

  1. Tăiați semi rondele prazul, iar baconul îl tăiați fâșii. Într-o tigaie înfierbântată cu ulei puneți la călit baconul, amestecați și adăugați prazul. Gătiți timp de 5 minute la foc mic, amestecând periodic. Luați de pe foc și lăsați deoparte.
  2. Curățați cartofii și îi tăiați cu un cuțit ascuțit în felii subțiri. Ungeți cu ulei un vas termorezistent cu dimensiunea (25×30cm) și puneți pe straturi: aranjați un strat de felii de cartofi, apoi distribuiți uniform jumătate de cantitate de praz cu bacon călit.
  3. Aranjați al doilea strat de felii de cartofi și distribuiți cantitatea rămasă de praz cu bacon călit. Într-un bol amestecați gălbenușurile cu frișca lichidă și laptele. Adăugați nucșoara măcinată, usturoiul praf, sarea și piperul negru și amestecați din nou. Distribuiți amestecul peste stratul de praz cu bacon.
  4. Presărați cu cașcaval ras și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 45 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments