Cartofi gratinați cu piept de pui- o cină sățioasă și atât de delicioasă de te lingi pe degete!

Preparation time
15 mins
Cooking time
55 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Cină
Posted on
1,00 kg
Cartofi
500,00 g
Piept de pui
150,00 g
Cașcaval
100,00 g
Unt
0,50 linguriță
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
0,50 linguriță
Boia de ardei dulce
0,50 linguriță
Turmeric
2,00 linguri
Ulei de masline
Cartofi gratinați cu piept de pui- o cină sățioasă și atât de delicioasă de te lingi pe degete!

Rețetele preparate la cuptor mereu au fost apreciate de gospodine, pentru că trebuie minim efort și restul își face treaba cuptorul. De asemenea rețetele la cuptor sunt mai sănătoase, decât cele prăjite. Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de cartofi gratinați cu piept de pui la cuptor. Sunt foarte buni calzi presărați cu mărar proaspăt.

  1. Spălați și curățați cartofii de coajă, apoi îi tăiați rondele subțiri. Tăiați pieptul de pui în cubulețe și puneți carnea într-un bol, adăugați sare, piper, boia de ardei dulce, curcuma, ulei de măsline și amestecați foarte bine.
  2. Într-un vas termorezistent uns cu unt puneți un strat de cartofi, apoi urmează un strat de carne, ceapa rondele și jumătate din cantitatea de unt. Presărați cu 50 g de cașcaval ras și acoperiți cu al doilea strat de cartofi.
  3. Puneți un strat de carne, repartizați restul de unt și puneți ultimul strat de cartofi. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și dați la cuptorul încins la temperatura de 200°C, pentru 40 de minute. Scoateți folia de aluminiu, presărați cu restul de cașcaval ras și mai dați la cuptor pentru încă 15 minute.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*