Cartofi gratinați cu piept de pui- o cină sățioasă și atât de delicioasă de te lingi pe degete!

aprilie 12, 2018

Rețetele preparate la cuptor mereu au fost apreciate de gospodine, pentru că trebuie minim efort și restul își face treaba cuptorul. De asemenea rețetele la cuptor sunt mai sănătoase, decât cele prăjite. Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de cartofi gratinați cu piept de pui la cuptor. Sunt foarte buni calzi presărați cu mărar proaspăt.

Ingredients

1 kg Cartofi
500 g Piept de pui
150 g Cașcaval
100 g Unt
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
0,5 linguriță Boia de ardei dulce
0,5 linguriță Turmeric
2 linguri Ulei de masline

Instructions

  1. Spălați și curățați cartofii de coajă, apoi îi tăiați rondele subțiri. Tăiați pieptul de pui în cubulețe și puneți carnea într-un bol, adăugați sare, piper, boia de ardei dulce, curcuma, ulei de măsline și amestecați foarte bine.
  2. Într-un vas termorezistent uns cu unt puneți un strat de cartofi, apoi urmează un strat de carne, ceapa rondele și jumătate din cantitatea de unt. Presărați cu 50 g de cașcaval ras și acoperiți cu al doilea strat de cartofi.
  3. Puneți un strat de carne, repartizați restul de unt și puneți ultimul strat de cartofi. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și dați la cuptorul încins la temperatura de 200°C, pentru 40 de minute. Scoateți folia de aluminiu, presărați cu restul de cașcaval ras și mai dați la cuptor pentru încă 15 minute.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments