Brioșe cu fulgi de ovăz și mere caramelizate – un deliciu neobișnuit potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!

iunie 29, 2017

Savurați cafeaua de dimineață alături de ceva dulce, alege-ți un desert sănătos. Vă propunem o rețetă simplă a brioșelor cu fulgi de ovăz. Aceste brioșe pot înlocui cu succes un mic dejun energizant, fiind foarte delicioase și aromate datorită merelor și scorțișoarei.

Ingredients

250 g Zahăr brun
150 g Zahăr
2 bucăți Ouă
1 linguriță Zahăr vanilat
170 g Făină
170 g Fulgi de ovăz
1 linguriță Praf de copt
6 bucăți Mere
2 lingurițe Scorțișoară
0.5 linguriță Sare
0.5 linguriță Nucșoară
2 lingurițe Amidon de porumb
225 g Unt

Instructions

  1. Puneți într-un bol 200 g. unt, 100 g. zahăr și 110 g. zahăr brun. Mixați până consistența devine pufoasă. Adăugați ouăle și zahărul vanilat, apoi puneți făina, fulgii de ovăz, praful de copt, 1 linguriță scorțișoară, sarea și combinați toate ingredientele.
  2. Răspândiți într-o tavă pentru brioșe (12 cupe), cu ajutorul lingurei pentru înghețată amestecul. Cu o lingură apăsați centrul fiecărei cupe. Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 20 minute.
  3. Decojiți merele și tăiați-le cubulețe mici.
  4. Topiți 25 g. unt pe o tigaie. Adăugați merele, 140 g. zahăr brun, 50 g. zahăr, amidonul de porumb și o linguriță de scorțișoară. Aduceți amestecul la fierbere până se caramelizează.
  5. Scoateți brioșele din cuptor și aplazați cu un pahar centrul brioșelor, cât încă sunt fierbinți. Lăsați-le să se răcească și umpleți-le cu amestecul din mere caramelizate.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments