Biscuiții care au cucerit întreaga lume – biscuiți cu ghimbir și scorțișoară.

octombrie 18, 2018

Vă prezentăm o rețetă nemaipomenit de delicioasă de biscuiți. Biscuiții cu ghimbir și scorțișoară sunt numai buni lângă o cană mare de ceai. Unde mai pui că rețeta este una dintre cele mai simple. Puteți prepara biscuiții și pentru a face ornamente pentru bradul de Crăciun.

Ingredients

250 g Făină
10 g Bicarbonat de sodiu
1 bucată Ou
1 linguriță Ghimbir praf
1 linguriță Praf de scorțișoară
1 linguriță Cardamon măcinat
0,5 linguriță Cuișoare
100 g Unt
100 g Zahăr brun
3 linguri Miere de albini
0,5 linguriță Sare

Instructions

  1. Într-un bol puneți făina, adăugați ghimbirul, scorțișoara, cardamonul, cuișoarele, bicarbonatul de sodiu, sarea și amestecați.
  2. Bateți bine untul împreună cu zahărul brun ( dacă nu aveți zahăr brun puteți folosi și zahăr alb). Apoi adăugați oul, mierea și mixați până obțineți o compoziție omogenă.
  3. Adăugați compoziția de ou la amestecul de făină, amestecați până obțineți un aluat lipicios, dar neted. Puneți aluatul în folie alimentară și dați-l la rece cel puțin o oră.
  4. Scoateți aluatul pe planul de luru, îl împărțiți în 4 părți egale, o parte o veți întinde, iar celelalte le dați la rece. Întindeți o foaie de un centimetru grosime și decupați biscuiții în ce formă doriți (noi am avut forme cu tematica de Crăciun, dar puteți folosi orice forme doriți).
  5. Puneți biscuiții într-o tavă cu dimensiunea (30 x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt și coaceți-i în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, în jur de 8-10 minute, până devin aurii.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments