Biscuiti, frisca, ciocolata – este tot de ce aveti nevoie pentru a face acest tort.

septembrie 16, 2019

Vă prezentăm o rețetă de tort de ciocolată, din biscuiți care nu necesită coacere. Acesta este un desert absolut delicios și aspectuos, ce vă vine în ajutor de fiecare dată când doriți să îi bucurați pe cei dragi cu un desert, dar aveți puțin timp la dispoziție. În doar 15 minute obțineți cel mai rapid și delicios tort de biscuiți cu ciocolată.

Ingredients

370 g Biscuiți
400 ml Frișcă lichidă 33%
150 g Ciocolată cu lapte
200 g Ciocolată neagră

Ingredients for Decor

80 ml Frișcă lichidă 33%
100 g Ciocolată cu lapte
20 g Fistic

Instructions

  1. Puneți într-un bol ciocolata cu lapte, ciocolata neagră și adăugați frișca lichidă fierbinte. Lăsați 1 minut, apoi amestecați până se topește (puteți topi ciocolata la baia de aburi, sau în cuptorul cu microunde, dacă nu se topește de tot).
  2. Tăiați bucăți mărunte biscuiții cu un cuțit bine ascuțit și-i puneți într-un bol, adăugați ciocolata topită și amestecați bine. Puneți amestecul obținut într-o formă detașabilă cu diametrul (20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelați bine și dați la rece pentru minim 4 ore, dar cel mai bine peste noapte.
  3. Pregătiți glazura: puneți picăturile de ciocolată într-un bol și adăugați frișca lichidă fierbinte. Lăsați 1 minut, apoi amestecați până se topește.
  4. Scoateți tortul din formă, transferați-l pe un platou și decorați-l cu glazura de ciocolată. Decorați la dorință cu fistic măcinat și dați tortul la rece pentru 20 de minute, până se întărește puțin glazura.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments