Baclava în sirop de miere – un desert din patiseria turcească!

Preparation time
50 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
7 people
Meal course
Desert
Posted on
500,00 g
Făină
250,00 ml
Lapte
50,00 g
Smântână
70,00 g
Unt
1,00 g
Praf de copt
1,00 priză
Sare
250,00 g
Zahăr
200,00 ml
Apă
2,00 linguri
Miere de albine
50,00 g
Miez de nucă măcinat
500,00 g
Ulei rafinat
Baclava în sirop de miere – un desert din patiseria turcească!

Vă prezentăm o rețetă inedită de baclava în sirop din miere, care o să vă impresioneze prin gustul său ușor crocant și extrem de dulce. Are o textură formată din straturi de blat însiropate cu miere și presărate cu miez de nucă, care oferă desertului un gust specific și aromat.

  1. Într-un bol amestecați laptele, smântâna, untul topit și sarea. Apoi încorporați fîina cernută și amestecată cu praful de copt și frământați bine aluatul timp de 10 minute. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 15 minute. Puneți aluatul pe masa tapetată cu făină și tăiați-l în 8 bucăți egale, apoi formați din ele bile.
  2. Întindeți fiecare bilă de aluat într-o fâșie foarte subțire, presărați-o bine pe ambele părți cu făină și lăsați-o timp de 10-15 minute să se usuce.
  3. Pliați aluatul cu o lățime de 3 cm și tăiați din el romburi cu unghiul de 30°, apoi desfaceți atent aluatul formând o floare. Rumeniți aluatul pe ambele părți într-o cratiță cu ulei încins. Puneți baclavaua pe o farfurie tapetată cu prosop de bucătărie.
  4. Într-o cratiță puneți la fiert apa cu zahărul și lăsați să fiarbă timp de 5 minute, amestecând periodic. Turnați siropul de zahăr în bolul cu mierea și amestecați. Dați baclavaua prin siropul cald și presărați-o cu miez de nucă mărunțit.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*