Babă neagră ca la nord- cea mai deosebită rețetă cu tradiții culinare Moldovenești!

decembrie 12, 2017

Baba Neagră este o rețetă tradițională și faimoasă, care se pregătește la nordul Moldovei. Este servită de obicei pe mesele de sărbătoare, fie nunți sau cumetrii. Cum este baba neagră la gust? Este ca un fel de budincă coaptă bine – moale, poroasă, elastica, se topește în gură. Culoarea neagră se obține nu din cacao și colorant, dar din faptul că în timpul procesului de coacere mai lung(3 ore) intră în reacție uleiul cu bicarbonatul și chefirul. Vă îndemnăm s-o încercați și voi, copii vor fi cei mai bucuroși de așa bunătate.

Ingredients

8 bucăți Ouă
288 g Făină
160 ml Ulei rafinat
18 g Bicarbonat de sodiu
240 g Zahăr
200 ml Chefir
400 ml Lapte
20 ml Vodkă
10 g Zahăr vanilat

Instructions

  1. Într-un bol mixați bine ouăle până se deschid la culoare. Adăugați zahărul, zahărul vanilat și iar mixați. Apoi adăugați făina cu praful de copt, mixați la viteză medie.
  2. Adăugați laptele și chefirul, mixați 30 de secunde, apoi adăugați uleiul și vodka și mixați bine până obțineți o compoziție fără cocoloașe, va ieși un aluat dens, ca cel de clătite.
  3. Turnați compoziția într-un ceaun mic, uns cu ulei și acoperiți cu folie de aluminiu, folia nu trebuie sa atingă aluatul! Dați în cuptor și coaceți la temperatura de 200℃ timp de 1h 30 minute, apoi micșorați temperatura la 100℃ și coaceți încă 1h 30 minute.
  4. Când este gata scoateți folia de pe ceaun și lăsați în cuptor să se răcească minim 4 ore.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments