Au innebunit salcamii de atata ciocolata. Acest tort nu va lasa indiferent pe nimeni!

octombrie 8, 2019

Vă prezentăm cea mai ușoară rețetă de prăjitură. Prăjitura “Lulu” cu mascarpone și caramel este aromată și nemaipomenit de delicioasă. Combinația dintre blatul umed de cacao, crema de mascarpone cu caramel și ciocolată este una câștigătoare din start. Prepar mereu această prăjitură de sărbători, se mănâncă imediat și primesc numai laude.

Ingredients for Blat

8 bucăți Ouă
190 g Zahăr
120 g Făină
7 g Praf de copt
70 g Griș
55 g Cacao
150 ml Lapte
90 ml Ulei rafinat
100 g Unt
1 lingură Zahăr vanilat
1 plic Sare

Ingredients for Crema de marscarpone și caramel

250 g Mascarpone
250 g Frișcă
360 g Lapte condensat fiert
1 lingură Esență de vanilie

Ingredients for Decor (opțional)

50 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Preparați blatul: separați ouăle, puneți gălbenușurile într-un bol, adăugați sarea, zahărul vanilat, 85 g zahăr și mixați până se dublează în volum și se deschid la culoare. Apoi adăugați uleiul în șuviță, apoi untul topit și mixați până se încorporează.
  2. Amestecați într-un bol făina cernută, praful de copt, pudra de cacao și grișul. Adăugați amestecul uscat peste amestecul de gălbenușuri și mixați la viteză mică. Adăugați laptele și mixați până obțineți o compoziție omogenă.
  3. Separat bateți albușurile spumă tare, adăugați treptat 85 g de zahăr și mixați până obțineți o bezea tare și lucioasă. Adăugați treptat albușurile bătute și amestecați cu o spatulă cu mișcări de jos în sus, pentru a obține o compoziție spumoasă.
  4. După omogenizare, împărțiți compoziția în mod egal în 2 tăvi cu dimensiunile (42×35 cm) tapetate cu hârtie de copt. Nivelați și coaceți cele două blaturi în cuptorul preîncălzit la temperatura de 175°C, pentru 12 minute (dacă aveți funcția ventilație la cuptor, puteți să coaceți ambele foi deodată, dacă nu, se vor coace pe rând). După ce s-au copt le lăsați să se răcească complet.
  5. Puneți într-un bol brânza mascarpone, adăugați laptele condensat și amestecați bine cu spatula. Separat, mixați smântâna pentru frișcă până se întărește bine. Apoi adăugați treptat frișca bătută peste amestecul de mascarpone și amestecați lejer cu spatula. La final adăugați esența de vanilie și amestecați din nou, până obțineți o cremă aerată.
  6. Îndepărtați hârtia de copt de pe cele două blaturi și fiecare blat îl tăiați în câte două părți egale. Puneți prima foaie de blat pe un platou, distribuiți ¼ din cantitatea de cremă și nivelați.
  7. Apoi urmează a doua foaie de blat, apăsați ușor și distribuiți al doilea strat de cremă. Continuați până finisați foile de blat și toată crema. Decorați prăjitura cu ciocolată rasă și dați-o la frigider pentru minim 8 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments