Au avut un succes neasteptat, deja fac parte din meniul zilnic.

octombrie 8, 2019

Astăzi vă prezentăm o rețetă rapidă de preparare a pateurilor la tigaie. Aceste pateuri sunt foarte fine și delicioase, se prepară foarte simplu și ușor, sunt gustoase și pot fi umplute cu orice fel de umplutură. Această variantă de pateuri nu necesită multe ingrediente și este una chiar economă. Merită neapărat să le încercați și voi.

Ingredients for Aluat

250 ml Chefir
1/2 linguriță Bicarbonat de sodiu
1 bucată Ou
1/2 linguriță Sare
1 lingură Ulei rafinat
400 g Făină

Ingredients for Umplutură

100 g Salam
2 bucăți Roșii
50 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Turnați într-un bol chefirul, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați. Apoi adăugați sarea, oul, uleiul și amestecați din nou. Adăugați făina și frământați un aluat neted și elastic. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați pentru 10 minute la odihnit.
  2. Între timp tăiați roșiile în rondele. Scoateți aluatul pe planul pudrat cu făină și îl împărțiți în două bucăți egale. Întindeți o bucată de aluat într-o foaie subțire și aranjați feliile de salam, lăsați loc între ele, astfel să puteți decupa cu paharul.
  3. Peste feliile de salam puneți feliile de roșii. Întindeți cealaltă foaie de aluat și suprapuneți-o peste umplutură și decupați pateurile cu un pahar.
  4. Într-o tigaie cu ulei încins puneți pateurile la prăjit la foc mediu. Prăjiți pe ambele părți până se rumenesc frumos. Scoateți pateurile pe șervețele de bucătărie (pentru a absorbi excesul de ulei).
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments