Atat de simplu si de gustos. Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

septembrie 14, 2020

Această prăjitură cu cremă de vanilie este cel mai delicios desert din lume. Are un blat foarte moale și pufos, iar crema de vanilie din componența prăjiturii oferă un aspect savuros și delicat în același timp. Nu ai nevoie de motiv ca să o prepari, pentru că se pregătește destul de simplu și fără prea mult efort. Este atât de gustoasă încât o să o prepari iar și iar.

Ingredients for Blat

1 bucată Ouă
3 bucăți Gălbenușuri de ou
100 g Zahăr
20 ml Ulei rafinat
20 ml Apă caldă
120 g Făină
5 g Praf de copt

Ingredients for Cremă

800 ml Apă
240 g Praf de budincă cu gust de vanilie
150 g Zahăr
6 bucăți Albuș de ou

Instructions

  1. Puneți 1 ou și 3 gălbenușuri într-un bol. Adăugați zahărul și mixați. Adăugați ulei, apă călduță, cerneți deasupra făina și praful de copt. Mixați bine toată compoziția pentru aluat. Turnați aluatul în tava de copt (cu dimensiunile de 25 x 15 cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și dați la cuptor pentru 15 min la 170°C.
  2. Între timp pregătiți crema: puneți într-o cratiță pe foc 800 ml de apă, praful de budincă, zahărul și amestecați bine. Lăsați pe foc să se formeze o budincă de culoarea galbenă. Puneți 6 albușuri într-un bol, adăugați sare și mixați bine până obțineți o bezea. Încorporați budinca de pe foc în bolul cu albușurile bătute.
  3. Feliați blatul pentru prăjitură în 2 foi egale. Puneți prima foaie pe fundul unei tăvi, turnați deasupra crema și acoperiți cu cealaltă foaie de aluat. Dați prăjitura la frigider pentru 1 h. La final pudrați cu zahăr.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments