Atât de delicios și se prepară doar în 15 minute! Shakshuka, ouă în sos de roșii!

Preparation time
5 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
uşor
Serves
4 people
Meal course
Mic dejun
Posted on
5,00 bucăți
Ouă
1,00 bucată
Ardei gras
1,00 bucată
Ceapă
2,00 Căței
Usturoi
250,00 g
roșii în suc propriu
20,00 g
Pătrunjel
4,00 bucăți
lipii
50,00 ml
Ulei de masline
0,50 linguriță
Zahăr
0,50 linguriță
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
Atât de delicios și se prepară doar în 15 minute! Shakshuka, ouă în sos de roșii!

”Shakshuka” este un mic dejun evreiesc foarte răspândit și străbate istoria Israelului încă de la origini. Shakshuka este o derivare a omletei, cu roșii și ardei. Acest mic dejun conține ingrediente ieftine și la îndemna oricărei gospodine. Alintă-ți familia cu un mic dejun țărănesc, vor mânca cu pofta de la mic la mare.

  1. Curățați și tocați ceapa mărunt. Procedați la fel cu ardeiul. Prăjiți ceapa și ardeiul într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați usturoiul tocat și amestecați. Adăugați roșiile în suc propriu, tăiate în cubulețe și prăjiți înăbușit.
  2. Potriviți cu sare, zahăr și piper negru măcinat. Lăsați pe foc mediu până se îngroașă sosul, amestecând periodic. Spargeți ouăle în sosul fierbinte. Prăjiți ouăle timp de 3-4 minute, până albușul se va prinde. Presărați shakshuka cu pătrunjel tocat. Serviți omleta cu lipii.
  3. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*