Așa se fac cele mai bune lipii pentru cele mai rapide plăcinte! Lipii de casă, la tigaie.

septembrie 3, 2018

Această rețetă de lipii este perfectă nu numai pentru shaorma, dar și pentru quesadilla. Sunt moi și numai bune pentru a fi cu tot felul de bunătăți. Sunt foarte gustoase atât calde, cât și reci. Le puteți păstra moi chiar și până la 3-4 zile, doar să le împachetați în folie alimentară de plastic. Odată ce vei încerca să faci acasă, nu vei mai vrea să le cumperi pe cele din comerț.

Ingredients

550 g Făină
250 ml Apă fierbinte
100 g Unt moale
1 plic Praf de copt
1 linguriță Sare

Instructions

  1. Amestecați făina cu sarea și praful de copt, apoi adăugați untul moale și încorporați untul până obțineți un aluat nisipos. Adăugați apa fierbinte, amestecați cu o lingură de lemn, apoi frământați un aluat neted și nelipicios. Lăsați aluatul să se odihnească 30 de minute.
  2. Împărțiți aluatul in 8-10 biluțe și le întindeți în formă rotundă, cam de 20 cm diametru. Ca să obțineți o lipie perfect rotundă, decupați un disc cu un cuțit sau cu o rolă de patiserie.
  3. Coaceți lipiile într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, la foc mediu. În timpul coacerii întoarceți lipia de mai multe ori pentru a se coace uniform. După coacere se suprapun și se acoperă cu un șervet curat, ca sa rămână moi.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments